Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ
Επιχειρείται εδραίωση της επέμβασης

Υποστηρικτές του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Αλκατίρι διαδήλωσαν χτες στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντίλι

Associated Press

Υποστηρικτές του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Αλκατίρι διαδήλωσαν χτες στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντίλι
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-

Επιδείνωση της κατάστασης στο Ανατολικό Τιμόρ, προβλέπει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα και αναζητά αφορμές νομιμοποίησής τους, μετά και την παραίτηση του πρωθυπουργού του Μάρι Αλκατίρι, την περασμένη Δευτέρα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πολιτική κρίση στη χώρα.

Ο υπουργός Αμυνας της Αυστραλίας δήλωσε ότι δεν μπαίνει θέμα νομιμότητας της «ειρηνευτικής δύναμης», όπως τη χαρακτήρισε, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού του Αν. Τιμόρ. Η ένταση στη χώρα ξεκίνησε στις 28 Απρίλη, μετά το ξέσπασμα συγκρούσεων σε διαδήλωση συμπαράστασης προς τους 591 στρατιωτικούς που είχαν λιποτακτήσει πριν αποταχτούν από το στρατό του Ανατολικού Τιμόρ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών και σκότωσαν δύο από αυτούς.

Το γεγονός έδωσε την ευκαιρία σε ξένα στρατεύματα και κυρίως αυστραλιανά, να μπουν στη χώρα ως... ειρηνευτικές δυνάμεις και να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα προώθησης των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων στην περιοχή, που φαίνεται να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ