Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στρώνει το δρόμο για το διάλογο - απάτη

Συνάντηση με τους δύο συναρμόδιους υπουργούς ζητά η πλειοψηφία

Πόρτα στην κυβέρνηση ανοίγει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για να στήσει τον «διάλογο - απάτη» που θέλει για το ασφαλιστικό και να προχωρήσει σε νέες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων. Με χτεσινή της επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητά να οριστεί άμεσα συνάντηση με τους δύο υπουργούς «για να εκθέσει - όπως λέει - τις απόψεις της για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης και να ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες... » και «να μην παραπέμπει το όλο θέμα στις καλένδες» (!).

Ολα τούτα βέβαια είναι προσχήματα και μόνο. Γιατί και η κυβέρνηση γνωρίζει τις θέσεις της ΓΣΕΕ, αλλά πολύ περισσότερο είναι γνωστές οι θέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η συζήτηση που έγινε στη Βουλή - με πρωτοβουλία της κυβέρνησης - ήταν εξόχως διαφωτιστική. Εκεί οι υπουργοί της κυβέρνησης, έθεσαν την ανάγκη αλλαγών, επισείοντας το ζήτημα της βιωσιμότητας του συστήματος και «φωτογράφισαν» ανατροπές, ανακαλύπτοντας το πόσο άδικο είναι το σύστημα, το οποίο γι' αυτούς, το λυμαίνονται δήθεν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Η πλειοψηφία γνωρίζει από πρώτο χέρι πού το πάει η κυβέρνηση. Η συνάντηση που ζητάει, και μάλιστα «εδώ και τώρα», είναι το «μαξιλαράκι» του διαλόγου, είναι η πάσα για να προωθηθούν οι διαδικασίες που θέλουν η κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και όλοι βέβαια οι «κοινωνικοί εταίροι».

Κατά τ' άλλα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε χτεσινή σύσκεψη των ΔΕΚΟ, «βλόγησε τα γένια της» για τις «επιτυχίες» που είχε στη σύναψη συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ. Συμβάσεις που κινούνται στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας που έχει θέσει η κυβέρνηση. Προκλητικά μάλιστα η συνδικαλιστική πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι ήταν «καταλυτικός» ο ρόλος της ΕΓΣΣΕ «που αποτέλεσε το εφαλτήριο...». Πράγματι η ΕΓΣΣΕ ήταν το εφαλτήριο, αλλά όχι για να βελτιώσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι, όπως επαίρεται η πλειοψηφία. Τα 77 λεπτά αύξηση ήταν οι χειροπέδες που πέρασε η ΓΣΕΕ σε όλες τις ομοσπονδίες και αυτή την αλήθεια, κανένας ψεύτικος ισχυρισμός δεν μπορεί να την αλλάξει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ