Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας αγγίζει η τακτική της ΝΔ

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή δημοσίευμα που φέρει τη ΝΔ να συζητά στην Αχαΐα την υποστήριξη του νομαρχιακού ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ

Το ύπουλο πολιτικό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ σε βάρος του λαού και του ΚΚΕ, το οποίο αγγίζει τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας, αλλά και τα ασύστολα ψεύδη που εν γνώσει τους λένε ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός, κατήγγειλε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας το οποίο αναφέρει ότι τα τοπικά όργανα της ΝΔ σκέφτονται να προτείνουν στην ηγεσία του κόμματός τους την υποστήριξη του νομαρχιακού ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ.

Αρχίζοντας τη συνέντευξη, η Αλ. Παπαρήγα διευκρίνισε: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τη στάση μας στις τοπικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα ξέρουν καλά τι λέμε, θα επαναλάβουμε σήμερα (σ.σ. χτες) ορισμένα ζητήματα, αφού προσποιούνται πως δε γνωρίζουν τι λέμε. Η ΝΔ κάνει το Μοσκιό, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ λένε εν γνώσει τους ασύστολα ψεύδη.

Τη συνέντευξη αυτή τη δίνουμε με αφορμή ένα δημοσίευμα σε εφημερίδα των Πατρών, η οποία με βάση την πληροφόρηση που είχε από τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αχαΐα, γράφει ότι συσκέπτονται τα τοπικά όργανα για να προτείνουν κεντρικά στην ηγεσία της ΝΔ να υποστηριχτεί στις τοπικές εκλογές το νομαρχιακό ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Κεραμιδά, που ανήκει στο χώρο του ΔΗΚΚΙ.

Δεν ξέρουμε τι τύχη θα έχει η πρόταση αυτή, αλλά επειδή η ΝΔ συνεχίζει ένα ύπουλο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του λαού και του ΚΚΕ, γι' αυτό θα επαναλάβω ορισμένα ζητήματα που τα έχουμε ξαναπεί μήπως αυτή τη φορά φερθούν τουλάχιστον με στοιχειώδη υπευθυνότητα. Εμείς δεν παίζουμε, να το ξέρουν όλοι τους.

Αυτά που θα σας πω τα συμμερίζονται και το ΔΗΚΚΙ και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση. Απ' όσο ξέρω θα έχουν και δικές τους ανακοινώσεις».

Στην κλοπή λαϊκών ψήφων στοχεύει η ΝΔ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με σαφήνεια υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιδιώκει πάση θυσία να χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκλογές για να διασκεδάσει και κυρίως να νομιμοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο, για να ξανακερδίσει την κυβερνητική εξουσία.

«Χρησιμοποιεί - σημείωσε - ανοιχτά, αλλά και πλάγια μέσα που εγγίζουν τα όρια της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ, με επιλεκτικές υποστηρίξεις υποψηφίων των ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ με τις παραπάνω δυνάμεις και άλλους λαϊκούς αγωνιστές και τοπικές κινήσεις, ιδιαίτερα εκεί που έχει τοπικά ή και εσωτερικά προβλήματα. Στόχος είναι να υποκλέψει λαϊκές ψήφους, από τον πρώτο γύρο και κυρίως στον δεύτερο παντού, αλλά ακόμα και κομμουνιστικές, αριστερές, με δόλωμα την καρέκλα ενός δήμου ή μιας νομαρχίας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς δε θέλουμε καρέκλες που τα χέρια μας θα είναι δεμένα πισθάγκωνα. Επιδιώκουμε να κερδίσουμε έδρες δημάρχων και νομαρχών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων που έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να αντιπαλεύουν την πολιτική της ΝΔ, τις επιλογές των επιχειρηματιών και της ΕΕ που στρέφονται κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Ο ολοκληρωμένος στόχος μας είναι να χάσει θέσεις η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ ή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Δε μένουμε στα λόγια, τα ψηφοδέλτια συνεργασίας θα έχουν τέτοια σύνθεση που αποκλείουν κάθε συναλλαγή, κάθε υποχώρηση στους διακηρυγμένους στόχους μας. Θέλουμε να επιτύχουμε όχι με τις πλάτες των αντιλαϊκών κομμάτων, αλλά με βάση τις εμπειρίες και τις επιλογές των εργατών και εργατριών, των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας.

Επιδιώκουμε να νικήσουμε, να αυξήσουμε τις θέσεις μας με την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων που συνειδητοποιούν ότι πρέπει και τα δύο κόμματα να υποστούν πλήγμα στις τοπικές εκλογές.

Και στους δύο γύρους μαύρο στη ΝΔ, γενικότερα στα ψηφοδέλτια που εκφράζουν τα δύο κόμματα εξουσίας».

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Οπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, το θέμα δεν τελειώνει με τη στάση της ΝΔ, καθώς: «Το ΠΑΣΟΚ παίζει επίσης το ρόλο του συκοφάντη, εν γνώσει του, αν κρίνω από τις παρεμβάσεις ηγετικών στελεχών του, ενώ στη χορωδία παίρνει μέρος και η ηγεσία του ΣΥΝ. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ καταγγέλλουν την υπόγεια τάχα συνεργασία ΝΔ και ΚΚΕ. Βέβαια ίσως κρίνουν εξ ιδίων, που πατάνε επί πτωμάτων για να έχουν καρέκλες και όχι μόνο.

Καταλαβαίνουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ θέλουν να έχουν τις δικές τους εκλογικές επιτυχίες. Θεμιτό, όχι όμως με αθέμιτα μέσα.

Αυτό που ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να μας βάλει στο χέρι. Με την προπαγάνδα περί συμμαχίας με τη ΝΔ προσπαθεί να ασκήσει πίεση ώστε να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής μας.

Αυτό που ενοχλεί επίσης το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ είναι ότι δεν μπορούμε να τους σιγοντάρουμε στα κεντροαριστερά σχέδια διακυβέρνησης. Τους ενοχλεί η σταθερή εμμονή μας να παλεύουμε για τη συγκρότηση της συμμαχίας που θα οριοθετείται από κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σχέδια, που θα στρέφεται όχι γενικά και αφηρημένα κατά της δεξιάς πολιτικής και του νεοφιλελευθερισμού, αλλά πολύ συγκεκριμένα κατά της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Αυτοί θέλουν μια συμμαχία του ναι μεν αλλά.

Εμείς θέλουμε μια συμμαχία που βγάζει το λαό στο προσκήνιο και τον χειραφετεί από τη στρατηγική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Δεν πρόκειται - στο όνομα προσωρινών και αμφιλεγόμενων νικών - να υποκύψουμε σε κανέναν πειρασμό. Εμείς θέλουμε να πείσουμε το λαό και όχι να του κλέψουμε την ψήφο.

Η τακτική τους στην προεκλογική περίοδο είτε έχει το χαρακτήρα προβοκάτσιας, είτε συκοφαντίας, αποτελεί πρόσθετο κριτήριο για την καταψήφισή τους και στους δύο γύρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ