Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Πολιτική η μάχη, πολιτικά και τα κριτήρια ψήφου

Εκδήλωση - συζήτηση της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές

Να προσέλθουν στις κάλπες των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών με κριτήρια πολιτικά και όχι τα τοπικά προβλήματα, τα οποία προβάλλονται από τις δυνάμεις του δικομματισμού και όσους τον στηρίζουν, για να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας, την περασμένη Δευτέρα, σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του Κόμματος, με θέμα: «Η απάντηση του ΚΚΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και οι θέσεις του για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές». Επισήμανε ότι οι εκλογές αυτές γίνονται μέσα στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο προς τα λαϊκά στρώματα, υπογραμμίζοντας ότι με ευθύνη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) έχει μετατραπεί σε ισχυρό μηχανισμό του κράτους και υπηρετεί τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές. Για τη ΝΔ ανέφερε ότι ζητά ψήφο ανοχής, προκειμένου να συνεχίσει την ίδια πολιτική και να προωθήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα τους αντεργατικούς νόμους, γιατί αυτή είναι η απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου. Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στην ίδια λογική με τη ΝΔ, χωρίς να διαφοροποιείται επί της ουσίας με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, έχει ως στόχο να αυξήσει τις δυνάμεις του στην ΤΑ, για να υποκλέψει έτσι τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Για τον ΣΥΝ επισήμανε ότι έχει συμφωνήσει και έχει στηρίξει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην ΤΑ, συντασσόμενος σε όλες τις ψηφοφορίες σε επίπεδο Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας ο Δήμος Κουμπούρης επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει ενιαία πολιτική συμμαχιών σε όλα τα μέτωπα (εργατικό, συνδικαλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό) και κάνει ό,τι μπορεί για να συναντηθούν ευρύτερες δυνάμεις, οι οποίες με την κοινή τους δράση στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις επιλογές της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ