Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωρα τελικού

Ενώπιως ενωπίω θα βρεθούν σήμερα Λυμπερόπουλος και Τζόρτζεβιτς

Eurokinissi

Ενώπιως ενωπίω θα βρεθούν σήμερα Λυμπερόπουλος και Τζόρτζεβιτς
Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Ολυμπιακό και ΑΕΚ σήμερα στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Στις 18.30 (ΝΕΤ) θα ξεκινήσει ο μεγάλο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα κριθεί ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς (μετά αυτόν του πρωταθλητή που κατέκτησε ο Ολυμπιακός). Οι δυο μονομάχοι είναι πανέτοιμοι. Ας δούμε αναλυτικότερα τα τελευταία νέα από τα δυο στρατόπεδα:

  • Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον τελικό. Σε ό,τι αφορά στα πλάνα για την ενδεκάδα, τη μάχη στα δύο άκρα της άμυνας φαίνεται να κερδίζουν οι Μαυρογενίδης (τη θέση διεκδικούσε ο Μάριτς) και Μπουλούτ (έδινε μάχη με τον Γεωργάτο), ενώ αυτή του δεξιού επιθετικού ο Γιάννης Οκκάς. Ο Τροντ Σόλιντ ποντάρει πολύ στην καλή παράδοση του Κύπριου φορ απέναντι στην παλιά του ομάδα, μιας και στους έξι τελευταίους αγώνες Ολυμπιακού - ΑΕΚ έχει πετύχει τέσσερα τέρματα. Συνεπώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει, όπως όλα δείχνουν, την «Ενωση» με 4-3-3 και τους Νικοπολίδη, Μαυρογενίδη, Ανατολάκη, Σούρερ, Μπουλούτ (η τετράδα της άμυνας), Τουρέ, Στολτίδη, Καφέ (τα τρία χαφ), Οκκά, Τζόρτζεβιτς και Κωνσταντίνου (οι τρεις στην επίθεση). Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να γίνει η έκπληξη και να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα ένας ή και οι δύο εκ των Μάριτς και Γεωργάτου, αφού ο Σόλιντ εκτιμά την αγωνιστική άνοδο του πρώτου και την εμπειρία από μεγάλους αγώνες του δεύτερου.
  • Πανέτοιμη και η ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το μεγάλο σημερινό αγώνα. Κανονικά προπονήθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα ο Λυμπερόπουλος. Αν και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τη σύνθεση της ΑΕΚ με βεβαιότητα, πιθανότατα η «Ενωση» θα παραταχθεί με 4-2-1-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σορεντίνο, στα δύο άκρα της άμυνας οι Τζιωρτζιόπουλος (αριστερά) και Γεωργέας (δεξιά), στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Αλεξόπουλος, δίδυμο των αμυντικών χαφ οι Κατσουράνης και Εμερσον, μπροστά τους ο Βλάνταν Ιβιτς και επιθετική τριάδα οι Σέζαρ (αριστερά), Λάκης (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή της επίθεσης).
Τέλος ο Σάντος

Την παραμονή του τελικού περίμενε ο Φερνάντο Σάντος για να εκπλήξει τους πάντες καθώς ο τεχνικός της ΑΕΚ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα μετά τον σημερινό τελικό αλλά και τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ