Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σιγή ιχθύος από «Cosmote» για Γερμανό

Οριστικοποιήθηκε, χτες, η μεταβίβαση του 24,68% των ΚΑΕ από τον Π. Γερμανό στην «Folie - Folie» και η εξαγορά νέας ενεργειακής επιχείρησης από τον όμιλο «Μυτιληναίου»

Ολοκληρώθηκε, χτες, η μεταβίβαση των μετοχών των ΚΑΕ που κατείχε ο Π. Γερμανός (κύριος μέτοχος του ομώνυμου ομίλου επιχειρήσεων) στην «Folie - Folie», ενώ εμπλοκή φαίνεται ότι παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του «ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από την COSMOTE (θυγατρική επιχείρηση του ΟΤΕ).

Ο «γάμος» μεταξύ του ομίλου επιχειρήσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και της COSMOTE είχε προαναγγελθεί επίσημα την περασμένη Παρασκευή, με ανακοίνωση που είχαν στείλει οι δύο ενδιαφερόμενοι στο Χρηματιστήριο και στα μέσα ενημέρωσης, αναστέλλοντας παράλληλα τη διαπραγμάτευση των μετοχών του από το Χρηματιστήριο μέχρι και χτες. Ομως, μέχρι αργά χτες το βράδυ, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων εξαγοράς του ομίλου επιχειρήσεων «Γερμανός» και της COSMOTE, ούτε από την «Cosmote» ούτε από τον Π. Γερμανό. Αν, δηλαδή, «τα βρήκαν» ή όχι στους όρους εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.

Αντίθετα, χτες ανακοινώθηκαν και επίσημα ότι:

  • Η «Folli Follie» εξαγόρασε τις περίπου 13 εκατ. μετοχές των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (24,68% του μετοχικού κεφαλαίου των ΚΑΕ) που κατείχε ο όμιλος «Γερμανός ΑΒΕΕ», καταβάλλοντας περίπου 202 εκατ. ευρώ. Η «Folli Follie» κατέχει πλέον το 49,36% της ΚΑΕ.
  • Ο όμιλος «Μυτιληναίος» εξαγόρασε το 52,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΛΤΑ PROJECT, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί μικρές ενεργειακές μονάδες, υδροστροβίλους, αιολικά πάρκα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ