Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Παγκόσμιες επιτυχίες Ελλήνων μαθητών

Τέσσερα πρωταθλήματα κατέκτησε η Ικαρία στην Κω

Σκακιστικές και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Καλλιθέας Χαλκιδικής
Σκακιστικές και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Καλλιθέας Χαλκιδικής
Στο πρόσφατο φεστιβάλ παιχνιδιών που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι σκακιστικοί φορείς της συμπρωτεύουσας, εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Σκακιού, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα και άλλα πνευματικά αθλήματα και στρατηγικά παιχνίδια, όπως τουρνουά Μπριτζ, τουρνουά επίδειξης Κινέζικου Σκακιού, καθώς και τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5.

Στο Παγκόσμιο Σχολικό, οι Ελληνες μαθητές Μάνος Καζάκος και Αντώνης Παυλίδης αναδείχτηκαν παγκόσμιοι δευτεραθλητές (αργυρό μετάλλιο) στις κατηγορίες κάτω των 11 και 13 χρόνων, αντίστοιχα. Ελληνική επιτυχία είχαμε στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και στην κατηγορία κάτω των 7 χρόνων, όπου ο Θανάσης Μπαλλάς αναδείχτηκε τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής (χάλκινο μετάλλιο). Τρίτος παγκόσμιος, με χάλκινο, ήταν και ο Νίκος Γαλόπουλος στην κατηγορία κάτω των 13 χρόνων.

Πρώτη Ελληνίδα μαθήτρια (12η στη γενική κατάταξη) ήταν η Ζωή Ιορδανίδου, ενώ στη δεύτερη θέση (στην ίδια κατηγορία κοριτσιών κάτω των 15 χρόνων), ήταν η Μαρία Μανελίδου.

Τέλος, στην Κατηγορία κάτω των 7 χρόνων στα Κορίτσια πρώτη ήταν η Βασιλική Νικολαΐδου και δεύτερη η Λουκία Πραματευτάκη και κάτω των 13 χρόνων στα Κορίτσια πρώτη Ελληνίδα ήταν η Κατερίνα Παυλίδου.

* Πρωταθλήτρια Αιγαίου, σε (4) τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα αναδείχτηκε ο Σκακιστικός Ομιλος Ικαρίας. Συγκεκριμένα: Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα (12 σκακιέρες), 1η ΣΟ Ικαρίας 8 β., 2η η ομάδα της Κω, που ήταν και διοργανώτρια. Στο Κύπελλο Αιγαίου (4 σκακιέρες). 1η η Ικαρία,Κάλυμνος,Κως,Μυτιλήνη,Χίος. Στο Διασυλλογικό Γυναικών: 1η Ικαρία,Κως, 3η η Χίος. Στο Μεικτό Διασυλλογικό Νέων: 1η Ικαρία, 2η η Κως, 3η η Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ