- Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης κυκλοφόρησε έναν εξαιρετικά καλαίσθητο τόμο με τίτλο «Ελληνες Καλλιτέχνες. Αναζητήσεις 1950-2000». Πρόκειται για τον πλήρη κατάλογο της μόνιμης συλλογής αυτού του σημαντικού μουσείου στην περιφέρεια.
- Από το «Ινστιτούτο του Βιβλίου» - Α. Καρδαμίτσα κυκλοφόρησαν: Η μελέτη του αναπληρωτή καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αλ. Μαζαράκη - Αινιάν «Ομηρος και Αρχαιολογία», η οποία εξετάζει την ιστορική αξιοπιστία των ομηρικών επών για το αν έγινε, πότε και πού ακριβώς ο Τρωικός Πόλεμος. Το δοκίμιο του Γάλλου φιλοσόφου Ζακ Ντεριντά «Χώρα», που αφορά στη «χώρα» του πλατωνικού Τιμαίου και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας δοκιμιακής τριλογίας γύρω από τον Πλάτωνα (μετάφραση Κατερίνας Κορομπίλη).
- Ο «Ολκός / Μικρή Αρκτος» κυκλοφόρησε την ιστορική μελέτη του Ζωρζ Ντυμπί «Τέχνη και κοινωνία του Μεσαίωνα», που αναφέρεται στους δέκα αιώνες (5ος μ.Χ. - 14ος) που διαμόρφωσαν την Ευρώπη (μετάφραση Ελευθερία Ζέη).
- Από τον«Κέδρο» κυκλοφόρησαν: Κώστας Γ. Παπαγεωργίου «Κλεμμένη ιστορία» (ποίημα σε πεζογραφική μορφή). Αλέξης Σταμάτης «Μπαρ Φλωμπέρ» (μυθιστόρημα). Τηλέμαχος Κώστιας «Βροχή στο μνήμα» (μυθιστόρημα). Κώστας Καρέλας «Ιδανικοί αυτόχειρες» (μυθιστόρημα). Τότα Τσάκου - Κονβερτίνο «Οταν μιλήσουν οι καρδιές» (Μυθιστόρημα). Πατρίτσια Ανθονι «Φλόγες του θεού» (μετάφραση Μαριάννα Τζιαντζή, μυθιστόρημα).
- Τα «Ελληνικά Γράμματα» κυκλοφόρησαν: έναν τόμο (303 σελ.) με δέκα θεατρολογικά μελετήματα του διακεκριμένου θεατρολόγου, προέδρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάλτερ Πούχνερ, με τίτλο «Theatrum Mundi». O τόμος περιέχει και ευρετήρια. Τη μελέτη του δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Φίκα «Τζιορντάνο Μπρούνο (Η θέση του στην ιστορία της Φιλοσοφίας και των ιδεών)». Τη νουβέλα του αλησμόνητου Νίκου Μπακόλα «Μην κλαις αγαπημένη». Πρόκειται για το πρώτο έργο του διακεκριμένου συγγραφέα που πρωτοκυκλοφόρησε το 1958. Στη σειρά «Γραφές της Αθωότητας», που φέρνει στο φως τα πρώτα κείμενα γνωστών σήμερα συγγραφέων μας, το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη «Το μυστικό του κίτρινου τάπητα». Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Κουβανής Ολγκα Λορέντζο «Ονειρα γυναικών», που αποκαλύπτει την τραγική ζωή των Κουβανών μεταναστών - παρασυρμένων από την αμερικάνικη προπαγάνδα στις ΗΠΑ (μετάφραση Μπέλικα Κουμπαρέλη).
- Το «Στάχυ» κυκλοφόρησε τη μελέτη του ιστορικού Γιουτζίν Γουέμπερ «Η συντέλεια του κόσμου (Προφητείες, Αιρέσεις, Χιλιαστικά Οράματα)» (μετάφραση Μαριάννα Τζιαντζή).
- Από τον Παπαζήση κυκλοφόρησε η μελέτη του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αλκη Ρήγου «Πανεπιστήμιο - Ιδεολογικός ρόλος και λόγος (Από το Μεσαίωνα στη Νεωτερικότητα)».
- Ο «Περίπλους» κυκλοφόρησε έναν τόμο με τίτλο «Παναγιώτης Μαρίνος (κείμενα δημοσιευμένα και ανέκδοτα) (επιμέλεια Αλίκη Π. Μαρίνου). (Τα κείμενα αφορούν σε φιλολογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά, λαογραφικά θέματα, κυρίως για τη γενέτειρα του Π. Μαρίνου, τη Ζάκυνθο).
- Από τον Πατάκη κυκλοφόρησαν: Η αριστουργηματική ποιητική συλλογή του αλησμόνητου Νίκου Γκάτσου «Αμοργός». Ο τόμος με τίτλο «Αρωμα βιβλίου», ο οποίος περιέχει κείμενα που αφορούν στο βιβλίο των Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Μάρως Δούκα, Γιάννη Κιουρτσάκη, Αρη Μαραγκόπουλου, Αμάντας Μιχαλοπούλου, Παντελή Μπουκάλα, Μίμη Σουλιώτη, Βασίλη Τσιαμπούση, Ελιάνας Χουρμουζιάδου. Εικόνες Στέφανου Ζαννή, Μαριγώς Κάσση, Δημήτρη Χρηστίδη, πρόλογος Αρη Μπερλή. Το βιβλίο του Νίκου Δήμου «Η δυστυχία να είσαι Ελληνας» (μικρές αποφθεγματικού τύπου σκέψεις και φράσεις του). Το μυθιστόρημα της Ρίκας Διαλυνά «Η ζωή είναι παράξενη, φίλε». Το μυθιστόρημα της Ασπασίας Σιγάλα «Ο πρίγκιπας ξεθώριασε στο πλύσιμο». Το μυθιστόρημα του Ισίδωρου Ζουργού «Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού». Το μυθιστόρημα της Μοντ Ταμπασνίκ «Το συμπόσιο της αράχνης» (μετάφραση Φώντα Κονδύλη). Το φωτογραφικό λεύκωμα (έγχρωμα εικονογραφημένο, στα αγγλικά) «Flowers of Athens a field quide» των: Ηλία Καϊνάδα, Νίκου Μάργαρη, Μάριου Θεοδωράκη. Επίσης κυκλοφόρησαν τα βιβλία για παιδιά: Ελβίρα Λίνδο «Καημένε Μανολίτο» (μετάφραση Χριστίνα Θεοδωροπούλου, για παιδιά από 8 ετών και άνω). Το παραμύθι της Μάρως Λοΐζου «Τα δύο ερωτευμένα ζαρκάδια» (εικονογράφηση Κατερίνα Βερούτσου) και δύο βιβλία με περιπέτειες του Τεν Τεν, με τίτλους «Τα πούρα του Φαραώ», «Ο μπλε Λωτός».
- Το «Εκκρεμές» κυκλοφόρησε το ιστορικο-μυθιστορηματικό, αλλά και επιστημονικού περιεχομένου, βιβλίο του καθηγητή Φιλοσοφίας αλλά φυσικού Αμπνερ Σίμονι «Ο Τιμπάλντο και η τρύπα στο ημερολόγιο» με εικόνες του γιου του Τζόναθαν Σίμονι(μετάφραση Γιώργου Φουρτούνη).
- Το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης» κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή του Ιλίας Χαλίλ «Εξήντα πέντε χρόνια προσμονή» (μετάφραση Δημήτρης Ηλιόπουλος).
- ο «Αρμός» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Καδιώς Κολύμβα «Η πάνω μεριά του κόσμου».
- Από τα «Νέα Σύνορα» - Α. Α. Λιβάνη κυκλοφόρησαν: Θέτη Χορτιάτη «Ανθολογία Παιδικής Ποίησης» (εικονογράφηση Τζώρτζης Παρμενίδης). Βάσω Παπάκου «Η αεροσυνοδός» (μυθιστόρημα).
- Τα «Αιολικά Γράμματα» κυκλοφόρησαν το βιβλίο δοκιμίων του Κώστα Βαλέτα «Διά μετεώρου κεφαλής».
- Η «Αστάρτη» κυκλοφόρησε: Το μυθιστόρημα του Γιώργου Φυτιλή «Αύγουστος και Ιουλία». Το σατιρικό βιβλίο του Τζόμπε Κοβάτα «Φεγγαράκι μου λαμπρό... φέξε μου και γλίστρησα» (μετάφραση Παναγιώτης Σκόνδρας).
- Κωνσταντίνος Μπούρος «Ορθρος αιώνιος» (ποίηση, εκδόσεις «Δυτικές Ινδίες», Χαλκοκονδύλη 25-26, τηλ. 5231.357).
- Α. Π. Μπρεδήμας «Introduction ala Thermodynamique pour les sciences physiques (thorie, problemes, exercices)» (στα γαλλικά, διεύθυνση συγγραφέα: Α. Π. Μπρεδήμας, Βορείου Ηπείρου 20, ΤΚ 15237, Φιλοθέη).
- Από τον «Μανδραγόρα» κυκλοφόρησε: Tο βιβλίο του Ιάσονα Δεπούντη «Από το ύστερο σύμπαν» (κράμα ποίησης και δοκιμίου).
- «Γρεβενοσέλι» περιοδικό για την ιστορία, λαογραφία και τον πολιτισμό των Τζουμέρκων. Τεύχη: 27ο, 28ο, 29ο, 30ό.
- Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λιβαδειάς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου κυκλοφόρησαν τον κατάλογο της 4ης Πανελλήνιας Εκθεσης Ερασιτεχνών Γελοιογράφων που πραγματοποιήθηκε το Μάη στο Λαφύστιο.