Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Με πρωθυπουργικές ευλογίες...

Η στήριξη του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και των εκμεταλλευτών του παραμένει η κυρίαρχη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ορφανό.

Την ώρα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μαραζώνει και η στήριξή του (από την κυβέρνηση) εξαντλείται σε υποσχέσεις και λόγια, εξετάζεται σε υψηλότατο επίπεδο - για πολλοστή φορά - η πορεία εκσυγχρονισμού και τα βήματα νέας διαχείρισης του επαγγελματικού μοντέλου. Με στόχο να εξωραϊστεί το προβληματικό οικοδόμημα και να γίνει περισσότερο κερδοφόρο για τους εκμεταλλευτές του.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία της νέας δομής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το μήνυμα είναι ότι η πολιτεία έχει τη βούληση να στηρίξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίησή του. Ενα επιπλέον στοιχείο της πρεμούρας που έχει η κυβέρνηση είναι πως μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχει φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δομή του επαγγελματικού αθλητισμού (Σούπερ Λίγκα). Το οποίο επιβεβαιώθηκε πως έχει την έγκριση του πρωθυπουργού που «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία της νέας δομής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Φυσικά όλο το εγχείρημα δεν έχει καμιά σχέση με τις λαϊκές ανάγκες για άθληση, αλλά με τη δίψα των επιχειρηματιών για αύξηση των κερδών τους; Οι επιλογές (και) της ΝΔ ενισχύουν τον ρόλο του θεατή - καταναλωτή και όχι του ενεργού αθλούμενου; Απλά, βάσει των νέων συνθηκών, επιχειρεί να εξισορροπήσει και να εξωραΐσει το σύστημα. Κατά τ' άλλα, ο υφυπουργός για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν (λόγω ΕΠΟ) με την FIFA υποστήριξε λακωνικά «θα βρούμε τη λύση»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ