Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
«Στρώνει» το δρόμο σε επιχειρηματίες

Να ανοίξουν το δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Εβρου, αποφάσισαν οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Εβρου. Ετσι, η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία ταυτίστηκε με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Την απόφαση καταψήφισε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και την καταδικάζει σε σχετικό δελτίο Τύπου, όπου αναπτύσσει και την πρόταση της ΝΑΣ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου αποφάσισε να φτιαχτεί ένας Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΔΑ) με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας. Στη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου ειπώθηκε από το νομάρχη Ν. Ζαμπουνίδη (ΠΑΣΟΚ) ότι ενδιαφέρεται μια γερμανική εταιρία ονόματι «Phisis».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομάρχης Εβρου της ΝΑΣ, Χρήστος Τρέλλης, καταδίκασε την παράδοση διαχείρισης των απορριμμάτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ΝΑΣ σημειώνει ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού ζητήματος, που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η ΝΑΣ είναι αντίθετη με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και των παρατάξεών τους στην ΚΕΔΚΕ, που εκφράζουν τη συναντίληψή τους υπέρ της ιδιωτικοποίησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ