Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμή στα θύματα της αμερικανοκίνητης χούντας

Τους αγωνιστές-θύματα της αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας, που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία και σε πολλές περιπτώσεις και τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας, τιμά σήμερα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες της Θεσσαλονίκης.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση και να στείλουν δυνατό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να διεκδικήσουν: Εξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια. Να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από Ιράκ και Αφγανιστάν. Κάτω τα χέρια απ' το Ιράν. Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι εξελίξεις στην περιοχή και ευρύτερα, 39 χρόνια μετά τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, διδάσκουν ότι καμιά υποταγή στα σχέδιά των ιμπεριαλιστών, κανένα "ναι" στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα δεν είναι σε όφελος της ειρήνης στην περιοχή, σε όφελος των λαών. Εχει αποδειχτεί ότι μόνο η σύγκρουση με την εκάστοτε ιμπεριαλιστική πολιτική δίνει προοπτική στους λαούς. Καμία αυταπάτη ότι η ληστοσυμμαχία της ΕΕ θα εγγυηθεί τα σύνορά μας και την ειρήνη. Απαιτείται επαγρύπνηση και πάλη του μαζικού, λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ