Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΕΑΤΑ - ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Βδομάδα των Μεγάλων ... τιμών

Σταθεροποιούνται όλο και σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές

Eurokinissi

Με τις τιμές σταθερά στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών, όσον αφορά στα αμνοερίφια και τα οπωροκηπευτικά, άρχισε χτες να «κινείται» σταδιακά η πασχαλινή αγορά τροφίμων. Χτες, στη Βαρβάκειο η κίνηση ήταν αυξημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες και περισσότεροι οι καταναλωτές που έφταναν μέχρι τα ταμεία των κρεοπωλείων.

Οι τιμές των «ντόπιων» - σύμφωνα με τις πινακίδες - αρνιών κυμαίνονταν στα περισσότερα καταστήματα μεταξύ 9 και 10 ευρώ το κιλό, ενώ υπήρχαν και ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα με 8 ευρώ το κιλό. Τα «ντόπια» κατσίκια γάλακτος πωλούνταν ως επί το πλείστον στα 9 - 10,5 ευρώ το κιλό και τα εισαγόμενα από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σκόπια στα 6 - 7 ευρώ. Τα έντερα πωλούνταν προς 5 - 5,5 ευρώ το κιλό, ενώ υπήρχαν και εισαγωγής με 4,6 - 5 ευρώ, και οι συκωταριές στα 5 - 6 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές των οπωροκηπευτικών μέρα με τη μέρα «τσιμπάνε». Η τιμή της ντομάτας εξακολουθεί να ξεπερνά και τα 2 ευρώ το κιλό, το μαρούλι φτάνει και τα 0,60 ευρώ το ένα, οι πατάτες πωλούνται στα 0,60 και 0,70 ευρώ το κιλό εισαγωγής και 0,80 ευρώ εγχώριες, τα κρεμμύδια στα 0,60 - 0,83 ευρώ το κιλό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια φτάνουν και το 1,20 ευρώ το κιλό.

Για να απολαύσουμε με ασφάλεια τα εδέσματα του Πάσχα, καλό είναι να έχουμε υπ' όψη τα εξής, όσον αφορά στα παραδοσιακά είδη διατροφής των ημερών, πολύ δε περισσότερο, μια και τα περισσότερα από αυτά είναι ευαλλοίωτα, όπως τα εντόσθια, τα αυγά κλπ.:

  • Τα ελληνικά σφάγια και από χώρες της ΕΕ φέρουν τιρκουάζ σφραγίδα στην οποία αναγράφεται και η χώρα προέλευσης, ενώ τα εισαγωγής από τρίτες χώρες που έχουν περάσει από ελληνικά σφαγεία φέρουν καφέ σφραγίδα.
  • Τα εντόσθια πρέπει να είναι καθαρά χωρίς κύστες και οζίδια. Χρειάζεται, δε, πολύ σχολαστικό πλύσιμο κατά την προετοιμασία του μαγειρέματος.
  • Τα αυγά πρέπει να έχουν καθαρό και σε κάθε περίπτωση συμπαγές τσόφλι (να μην είναι ραγισμένο ή μαλακό). Να μη φέρουν κηλίδες αίματος και ο κρόκος να μην είναι ανακατεμένος με το ασπράδι ή «απλωμένος». Να διατηρούνται στο ψυγείο τόσο πριν όσο και μετά το βράσιμο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ