Κατά προτίμηση, φυσικά, στις λαϊκές και στη Βαρβάκειο, μια και η εταιρία - ιδιοκτήτης μιας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ μπορεί κάλλιστα να διαπλέκεται με τον ιδιοκτήτη του καναλιού.
Κι αν δε διαπλέκεται, μπορεί να ...διαφημίζεται στο κανάλι και, φυσικά, ουδείς θέλει να χάσει τους καλούς πελάτες του.
Οπως και να 'χει πάντως, το θέαμα θα είναι για μια ακόμη χρονιά το ίδιο. Μόνο που, όπως πάντα, θα λείπει το «γιατί». Οι λέξεις «ελεύθερη αγορά», «λιτότητα» και οτιδήποτε παραπέμπει στις πραγματικές αιτίες θα απουσιάσει.
ΚΙ ΑΛΛΗ μία επιτροπή συστήνεται για το θέμα των υποκλοπών. Αυτή τη φορά, θα αναλάβει να φτιάξει ένα νέο νόμο για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών. Αν δεν κάνουμε λάθος, πρέπει να είναι η 5η επιτροπή που ασχολείται με αυτήν την υπόθεση.
Ως γνωστόν, λοιπόν, όπου μπλέκονται πολλές επιτροπές, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Δε βγαίνει - σχεδόν - ποτέ καμιά άκρη. Αντίθετα, αυτοί που υποτίθεται ότι είναι αρμόδιοι, μπορούν ωραιότατα να δηλώνουν πως «κάτι κάνουν».
Κι ας μην κοροϊδευόμαστε (ή, μάλλον, ας μην μας κοροϊδεύουν). Το να υπάρξει αποτέλεσμα σ' αυτήν την υπόθεση δεν είναι ούτε αστυνομική, ούτε τεχνοκρατική απόφαση, πολύ περισσότερο απόφαση νομικών. Είναι καθαρά πολιτική απόφαση, η οποία προφανώς δεν έχει ληφθεί και ούτε θα ληφθεί.
Μάλιστα, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχει παρθεί η ακριβώς αντίθετη απόφαση. Αυτή που λέει ότι το πολυπλόκαμο «τέρας» των υποκλοπών θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει, αφού αποτελεί «συμβατική υποχρέωση της χώρας» - όπως πολλάκις έχουμε ακούσει - να λειτουργούν και να δρουν στην Ελλάδα ξένες υπηρεσίες. Αφού οι ιδιωτικές μεγάλες εταιρίες είναι κράτος εν κράτει. Κι αφού, τέλος πάντων, πρέπει και το κράτος να προστατεύει τα συμφέροντά του, έναντι του οποιουδήποτε «τρομοκράτη» και αμφισβητία του συστήματος της «ελεύθερης αγοράς».