Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική ανταπόκριση στο προσκλητήριο του ΠΑΜΕ

Με τους απεργούς της πόλης διαδήλωσαν οι απολυμένοι της Νάουσας

Από τη συγκέντρωση και την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη συγκέντρωση και την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Δυναμική απάντηση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, αλλά και στη συμπαιγνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.

Ανεργοι από τη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα, απεργοί των ΟΤΑ που χτες έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για 9η μέρα, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο δουλιάς, κάθε εργατικό σωματείο που είχε πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία ή στάση εργασίας, ένωσαν τη φωνή τους και διαδήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα στο πλάι των ταξικών δυνάμεων για να καταργήσουν στην πράξη την κατάπτυστη σύμβαση που τους καταδικάζει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, μισθούς και συντάξεις ανάλογες των σύγχρονων αναγκών τους.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων: «Εμείς δε διαλέγουμε μοντέλα διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής της. Συνεχίζουμε, εντείνουμε τον αγώνα, συνδέουμε το σήμερα με το αύριο της εργατικής τάξης», είπε. Χαιρέτισε ο Γαβρήλος Ανδρονικίδης εκ μέρους της απεργιακής επιτροπής των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κατήγγειλε τους μηχανισμούς καταστολής και απεργοσπασίας που αντιτάσσουν κυβέρνηση και δήμαρχοι απέναντι στις διεκδικήσεις τους. Επίσης χαιρέτισαν ο Γιώργος Μπολιώνης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων «Φλώρινα Χωναίος» και ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.


Motion Team

Ακολούθησε μια μεγάλη και μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης. Με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία των νέων εργαζόμενων, διαδήλωσαν: «Συμβάσεις ντροπής ψηφίζει η ΓΣΕΕ, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση λαέ».

Τροπολογία... αποκλεισμών

Η πορεία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου εκπρόσωποι των κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας συναντήθηκαν με τον υπουργό και κατήγγειλαν τον εμπαιγμό που συνεχίζεται σε βάρος τους. Οπως είπαν, η τροπολογία που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή δεν ανταποκρίνεται στις διεκδικήσεις τους. Δίνει λύση στη συνταξιοδότηση ορισμένων μόνο από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που μετά από 25 και 30 χρόνια δουλιάς βρέθηκαν στην ανεργία. Ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλιά και τη σύνταξη για όλους. Και ετοιμάζονται να υποδεχτούν αγωνιστικά τον πρωθυπουργό, που σήμερα θα επισκεφθεί το Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ