Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Πάλι με το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Κριτική διαχειριστικού τύπου και πάντα μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατηγορώντας τη για υψηλή φορολογία στο εισόδημα και ανυπαρξία συστημάτων κοινωνικής προστασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για το θέμα των συνεργασίας πολυεθνικών εταιριών στο χώρο των πιστωτικών καρτών, που «καταγγέλθηκε ακόμη και από την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ελι Κρουζ. Οπως είπε πρόκειται για «συνεργασία δυο πολυεθνικών εταιριών καρτών με τις τράπεζες, οι οποίες αντλούν υπερκέρδη από τους χρήστες των καρτών και από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Ο Αλ. Αλαβάνος είπε ότι «έχουμε 650 χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία οφείλουν από δανεισμό πάνω από το 30% του οικογενειακού τους εισοδήματος. Εχουμε κατασχέσεις σπιτιών, αυτοκινήτων, έχουμε έναν κόσμο ο οποίος ζει κάνοντας συλλογή από πιστωτικές κάρτες των τραπεζών».

Οσον αφορά τις ΔΕΚΟ, ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για κατάσταση «διαρροής χρημάτων, διαφθοράς, έλλειψη στοιχειώδους ικανότητας διαχείρισης, πελατειακής εξάρτησης, κομματικής υποταγής, πράγματα τα οποία έχουν καταγγελθεί και έχουν επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τα οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Τέλος επανέφερε ως λύση την πρόταση διαχείρισης της εξαθλίωσης του ΣΥΝ για «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ