Κυριακή 19 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ» Με την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας προχωρούν στην «αναδιάρθρωσή» τους οι πολυεθνικές εταιρίες σ' όλο τον κόσμο. Η αμερικανικών συμφερόντων χημική βιομηχανία «DuPont» ανακοίνωσε, την περασμένη Τετάρτη, το κλείσιμο σειράς εργοστασίων της στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι το σχέδιο της «DuPont» θα στοιχίσει τη δουλιά σε 1.500 εργαζόμενους, ενώ η εταιρία υποστηρίζει ότι με τη μείωση του προσωπικού θα μειώσει το «κόστος λειτουργίας» κατά 165 εκατομμύρια δολάρια και η τιμή της μετοχής της θα ανέβει κατά 80 σεντς.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Σε πρωταθλήτρια των απολύσεων αναδεικνύεται η βρετανική αεροπορική εταιρία «British Airways». Μετά τα «προγράμματα εξυγίανσης» με θύματα δεκάδες χιλιάδες πιλότους, συνοδούς, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι θα κλείσει και τα υποκαταστήματα της στις πλούσιες γειτονιές του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλιά τους άλλοι 400 εργαζόμενοι. Και η «αναδιάρθρωση» συνεχίζεται...

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Στα ύψη εκτινάχτηκε ο αριθμός των Βρετανών που έκαναν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, τον περασμένο μήνα. Από τη βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις αυξήθηκαν το Φλεβάρη κατά 14.600. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από το Δεκέμβρη του 1992, περίοδο κατά την οποία η βρετανική οικονομία βρισκόταν στο στάδιο της οικονομικής ύφεσης. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας (917.000) έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ