Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά αυταπάτη ή ψευδαίσθηση για το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ

Ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα στελέχη της παράταξής του, προς τους φοιτητές

«Κανένας φοιτητής - σπουδαστής δεν μπορεί να ελπίζει στην ΠΑΣΠ και στο ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια στη ΔΑΠ - ΝΔ. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Γυρίστε τους την πλάτη!», είναι το κάλεσμα της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ προς τους φοιτητές και σπουδαστές, με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Γ. Παπανδρέου, προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τα στελέχη της ΠΑΣΠ. Η Αχτιδική Επιτροπή εξέδωσε σε μια προκήρυξη το σχετικό ρεπορτάζ του «Ρ» από την άκρως αποκαλυπτική για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ομιλία του Γ. Παπανδρέου και την ανακοίνωση - απάντησή της στην προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να παραπλανήσει τους φοιτητές και να πλασάρει ως «προοδευτική» τη θέση του κόμματός του για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

«Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου στη συνάντησή του με τους γραμματείς της ΠΑΣΠ, είναι αναγκαίο νέοι άνθρωποι που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα. Δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη και καμιά ψευδαίσθηση. Το ΠΑΣΟΚ ούτε άλλαξε, ούτε πρόκειται να αλλάξει», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή και συνεχίζει:

«Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τους φοιτητές και τις λαϊκές οικογένειες. Ερχονται να προστεθούν στις προτάσεις του: Να πιάνουν δουλιά για τέσσερα χρόνια οι νέοι χωρίς ασφάλιση! Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός του ότι το ΚΚΕ είναι υπερβολικά συντηρητικό και αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, το ΚΚΕ παλεύει για δημόσια δωρεάν παιδεία σε όλη την ιστορική πορεία του. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με τα λεγόμενα "μη κρατικά πανεπιστήμια" από το 1974. Και αυτό το εμφανίζει σαν προοδευτικό μέτρο. Κατηγορεί το ΚΚΕ ότι ήταν "φιλοσοβιετικό" γιατί στήριζε και πάλευε για το σοσιαλισμό ενάντια στους Αμερικάνους, τις βάσεις, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αποσιωπά όμως ότι το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε τις συμφωνίες για τις βάσεις, δέχεται το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και το κόμμα της ΝΔ».

Η Αχτιδική Επιτροπή καλεί κάθε φοιτητή «να μην ξεγελαστεί απ' όσους, δήθεν, δηλώνουν αντίθετοι με τις θέσεις που διατύπωσε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά επιμένουν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Κανένας φοιτητής - σπουδαστής δεν μπορεί να ελπίζει στην ΠΑΣΠ και στο ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια στη ΔΑΠ - ΝΔ. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Γυρίστε τους την πλάτη»!

«Η διέξοδος - καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή - βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας. Για να ενισχυθεί και να φουντώσει ένα κίνημα που θα έχει αντιμονοπωλιακά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και μέσα στις σχολές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οργάνωσε την πάλη σου με την Επιτροπή Αγώνα»(2010-10-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-05-05 00:00:00.0)
Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας(2008-04-01 00:00:00.0)
«Εργοστάσια ρουσφετιών» σε σχολές(2007-04-24 00:00:00.0)
Απεγνωσμένες προσπάθειες...(2007-01-09 00:00:00.0)
{πανσπουδαστικά}(2001-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ