Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Στο στόχαστρο ο αγώνας των ναυτεργατών

Μπλόκο στην απόλυση 60 εργαζομένων στο «ΛΙΣΣΟΣ» έστησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά

Με απολύσεις οι εφοπλιστές προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών, μετά και την πρόσφατη απεργία
Με απολύσεις οι εφοπλιστές προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών, μετά και την πρόσφατη απεργία
Με νύχια και με δόντια προσπαθούν ακτοπλόοι εφοπλιστές και κυβέρνηση της ΝΔ να «σπάσουν» την αγωνιστική θέληση των ναυτεργατών και την απαίτηση που εκπέμπεται από τα καράβια για συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα. Χτες η ΑΝΕΚ του Ι. Βαρδινογιάννη, εντείνοντας το όργιο τρομοκρατίας που επικρατεί στα ακτοπλοϊκά πλοία και εκμεταλλευόμενος το κατάπτυστο καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχείρησε να απολύσει μονομιάς 60 ναυτεργάτες από το πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΛΙΣΣΟΣ»! Το πρόσχημα που πρόβαλε η εταιρία για τις απολύσεις ήταν ...«λόγω βλάβης»!

Η είδηση της ομαδικής απόλυσης των δεκάδων ναυτεργατών «έσκασε» χτες το απόγευμα και αμέσως σήμανε συναγερμός από τις ταξικές δυνάμεις των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, στον καταπέλτη του πλοίου βρέθηκαν τόσο συνδικαλιστές των δύο σωματείων, όσο και νεολαίοι, σπουδαστές από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και εργαζόμενοι του Πειραιά. Παράλληλα, αντιπροσωπείες των σωματείων έκαναν δυναμική παρέμβαση στο Τμήμα Ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά «μπλοκάροντας» τη διαδικασία της απόλυσης. Κάτω από την αποφασιστικότητα των ναυτεργατών η επιχείρηση της ΑΝΕΚ μέχρι χτες αργά το βράδυ είχε μείνει κενό γράμμα, ενώ οι ναυτεργάτες παραμένουν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Η ανάδειξη των ακτοπλόων εφοπλιστών σε «κράτος εν κράτει» από την κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα ταυτόχρονα να κινδυνεύουν χιλιάδες ζωές επιβατών και ναυτεργατών. Χτες το βράδυ και παρά το απαγορευτικό που είχε εκδοθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά, με τη μέθοδο της «ευθύνης πλοιάρχου», δύο πλοία της ΑΝΕΚ και ένα των «Μινωικών Γραμμών»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ