Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός για την Υγεία

Πολύμορφες κινητοποιήσεις διοργανώνει το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Αγώνα

Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού για την Υγεία
Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού για την Υγεία
Πολύμορφες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, για τις απαράδεκτα ανεπαρκείς παροχές υγείας των κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων και τη συνεχή υποβάθμιση των μονάδων υγείας των νησιών, προετοιμάζει για το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους.

Σε υπόμνημά της προς τα Κόμματα της Βουλής, η Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας των νησιών, αλλά και για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων. Οπως επισημαίνει, στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου έχει απομείνει η ταμπέλα, ένας γενικός γιατρός, ένας παιδίατρος, δυο νοσηλευτές, ένα ασθενοφόρο κουρέλι. Στο Αγροτικό Ιατρείο Ραχών έχει απομείνει μόνο η αγροτική γιατρός, ενώ το Αγροτικό Ιατρείο στο Καρκινάγρι είναι χωρίς γιατρό. Δηλαδή ένας ολόκληρος δήμος, με πολλά διάσπαρτα χωριά, με άθλιο οδικό δίκτυο και ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους, κινδυνεύει να μείνει χωρίς κανενός είδους ιατρική φροντίδα. Στους Φούρνους δεν έχει υπηρετήσει ποτέ ειδικευμένος γιατρός.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο. Οι λίγες ιατρικές ειδικότητες που καλύπτονται είναι μονήρεις και οι εφημερίες βγαίνουν με τους αγροτικούς γιατρούς και τηλεφωνικές ετοιμότητες. Η χειρουργική κλινική κινδυνεύει με κλείσιμο, αφού φεύγει ο μοναδικός αναισθησιολόγος. Τα ασθενοφόρα είναι σαράβαλα. Σ' αυτά τα προβλήματα προστίθεται η περικοπή παντός είδους δαπανών και η αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά του διοικητή.

«Θα συνεχίσουμε ακούραστα να παλεύουμε, διεκδικώντας όχι μόνο βελτίωση των σημερινών παροχών υγείας, αλλά συνολικά μια άλλη πολιτική, που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο, που θα διασφαλίζει ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους», επισημαίνει η Επιτροπή.

Και διοργανώνει συγκεντρώσεις: 2 Μάρτη στις Ράχες, 10 Μάρτη στο Καρκινάγρι και το Αμάλου, 13 Μάρτη στον Αρμενιστή, 17 Μάρτη στον Αγιο Πολύκαρπο, 20 Μάρτη στο Φραντάτο, 22 Μάρτη στη Μεσσαριά, 27 Μάρτη στο Καραβόσταμο, 29 Μάρτη στο Χρυσόστομο, 3 Απρίλη στον Ξυλοσύρτη, 5 Απρίλη στον Εύδηλο, 8 Απρίλη στα Χωρούδια, 10 Απρίλη στο Περδίκι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ