Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Φωτ.

Κλείνουν 20 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1908. Φοίτησε στη Νομική Σχολή, ενώ παράλληλα δούλευε. Ηταν συμμαθητής του Νίκου Μπελογιάννη. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40 και στην Κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης. Πήρε μέρος στη μάχη στη Μάνδρα, στα Βίλλια, στο Καρπενήσι με τον Αρη και σε άλλες. Εθνοσύμβουλος στην Κυβέρνηση του Βουνού στις Κορυσχάδες. Από το 1944 έως το 1974 ήταν διωκόμενος και φυλακισμένος κατά διαστήματα.

Πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1986 πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ζωή, τα παιδιά του Κώστας, Νίκος, Σταυρούλα και τα εγγόνια του Ζωή και Νίκη προσφέρουν 60 ευρώ στο ΚΚΕ, 25 ευρώ στο Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ και 15 ευρώ στο ΠΑΜΕ.

* * *

Φωτ.

Η οικογένεια του ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, γραμματέα της ΚΟΒ Θεσπρωτικού, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας στις 21 Φλεβάρη 2006, ευχαριστεί όλους τους συντρόφους, φίλους και συντοπίτες που της συμπαραστάθηκαν στο πένθος της και προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου γαμπρού μας Τάσου Ρεμπή, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του, 50 ευρώ.

Οικογένεια Παλιούρα

* * *

Φωτ.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης και πιστής συντρόφισσάς μου ΑΝΘΗΣ Χελιδώνη - ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγός της Βασίλης και η κόρη της Σταματία.

* * *

Φωτ. 4

Η οικογένεια του ΣΑΒΒΑ και της ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ φιλοξενούσε στο σπίτι τους παράνομα στελέχη του ΚΚΕ. Ο μεγάλος γιος ΝΙΚΟΣ ήταν στέλεχος του ΚΚΕ πριν από τον πόλεμο. Ο δεύτερος γιος ο ΤΙΜΟΘΕΟΣ έφεδρος υπολοχαγός στον πόλεμο του '40, στην Κατοχή ήταν αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Οι κόρες τους ΣΟΥΜΕΛΑ και ΧΡΥΣΟΥΛΑ στην Κατοχή ήταν στελέχη της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ στην περιοχή των Πιερίων. Οι άλλες κόρες τους η ΜΑΡΩ και η ΔΕΣΠΟΙΝΑ κατέφυγαν στα Πιέρια γιατί οι άντρες τους ήταν καταδιωκόμενοι. Ο Σάββας Σιδηρόπουλος αναγκάστηκε και αυτός, στην Κατοχή, να καταφύγει στο χωριό Ελατοχώρι, όπου ήταν η έδρα του 50ού Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Η Παρθένα Σιδηροπούλου έμεινε στην Κατερίνη, τη συνέλαβαν και την έκλεισαν στου «Παύλου Μελά».

Γιώργος Κωστόπουλος
Γιώργος Κωστόπουλος
Με τον Εμφύλιο ο Τιμόθεος, η Σουμέλα και η Χρυσούλα, μαχητές του ΔΣΕ, έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη έως το 1965, οπότε επαναπατρίστηκαν.

Από την οικογένεια ΓΙΩΡΓΟΥ και ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο πατέρας Γεώργιος Κωστόπουλος στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης στο Ελατοχώρι Πιερίας. Ο γιος τους ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ήταν και αυτός ΕΑΜίτης. Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ήταν μέλος της ΑΕ Πιερίων του ΚΚΕ. Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΕΑΜ. Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ο ΚΩΣΤΑΣ, η ΓΛΥΚΕΡΙΑ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ εντάχθηκαν στην Εθνική Αντίσταση.

Στον Εμφύλιο ο Θύμιος, ο Σωτήρης, ο Αριστείδης και ο Κώστας εντάχθηκαν στο ΔΣΕ. Ο Αριστείδης σκοτώθηκε στα Κερδύλλια, ο Κώστας σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας, ο μικρότερος, ο Βασίλης, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες και ο πατέρας Γεώργιος Κωστόπουλος εκτελέστηκε στο Γεντί Κουλέ.

Εμείς οι δυο που απομείναμε από τα 19 μέλη των οικογενειών μας δεν τους ξεχνούμε.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Σωτήρης και Χρυσούλα Κωστοπούλου


Σουλτάνα Κωστοπούλου
Σουλτάνα Κωστοπούλου

Σάββας Σιδηρόπουλος
Σάββας Σιδηρόπουλος

Σιδηροπούλου Παρθένα
Σιδηροπούλου Παρθένα

ΧΕΛΙΔΩΝΗ ΑΝΘΗ
ΧΕΛΙΔΩΝΗ ΑΝΘΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ