Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Οργανωνόμαστε σε κάθε πλοίο, σε κάθε ναυτότοπο

Ανακοίνωση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων προς όλους τους εργάτες της θάλασσας και της στεριάς

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης μιλάει στους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες
Ο Γ. Μανουσογιαννάκης μιλάει στους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες
Αμέσως μετά την απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία μοιράστηκε μαζικά στα πληρώματα των καραβιών, που επί οκτώ μέρες παρέμειναν καθηλωμένα στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών:

«Προς όλους τους ναυτεργάτες,

Προς όλους τους εργαζόμενους,

Χαιρετίζουμε όλους τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους που έδωσαν μαζί τη μάχη της απεργίας στα καράβια, στους καταπέλτες, περιφρουρώντας αποφασιστικά τον απεργιακό αγώνα, αχρηστεύοντας στην πράξη το αντιδημοκρατικό - βάρβαρο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002.

Αυτή η παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών έχει μεγάλη γενικότερη σημασία για το σύνολο των εργαζομένων.

Η πολυήμερη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών είναι ένας μεγάλος, μαζικός αγώνας που στηρίχτηκε στην καθολική συμμετοχή των πληρωμάτων, στη δυναμική αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, στην ισχυρή, πολύμορφη συμπαράσταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικάτων, στο αγωνιστικό πλαίσιο των αιτημάτων των σωματείων ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" που απαντάει στις ανάγκες των εργατών της θάλασσας.

Οι ναυτεργάτες με τον αγώνα τους καταδίκασαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ - ΥΕΝ, που συνεχίζει τη φιλοεφοπλιστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Καταδίκασαν το αντιναυτεργατικό νομοσχέδιο που χτυπάει το δικαίωμα στη δουλιά, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, εκπαιδευτικά δικαιώματα των ναυτεργατών και των σπουδαστών των ναυτικών σχολών. Καταδίκασαν το νομοσχέδιο που επιβάλλει στους εργαζόμενους των νησιών, στα λαϊκά στρώματα ακόμα πιο υποβαθμισμένες, ανασφαλείς και ακριβές θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι ναυτεργάτες με τον αγώνα τους, με την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, αναμετρήθηκαν, χτυπήθηκαν με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης και των εφοπλιστών. Απέδειξαν ότι η εργατική τάξη διαθέτει μεγάλη δύναμη στα χέρια της που απελευθερώνεται όταν παλεύει με αγωνιστικό προσανατολισμό.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ με ευθύνη προς όλους τους συναδέλφους και τονίζουμε ότι: Εξοπλισμένοι με την πλούσια πείρα της πρώτης φάσης του αγώνα μας που κλείνει σήμερα με την αναστολή της απεργίας, ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας, συζητάμε με τα πληρώματα σε κάθε πλοίο και προετοιμαζόμαστε άμεσα για ακόμα πιο δυναμική, νέα κλιμάκωση του αγώνα μας, επιδιώκοντας το συντονισμό της πάλης με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση οξύνουμε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το ΥΕΝ, τους εφοπλιστές, με κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δύναμη που στηρίζει τα συμφέροντά τους.

Οργανωνόμαστε καλά σε κάθε πλοίο, σε κάθε ναυτότοπο.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για την πολιτική επιστράτευση.

Απαιτούμε την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου του ΥΕΝ.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων και απαντάμε δυναμικά στην εργοδοτική τρομοκρατία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία, την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση του Κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης που απελευθερώνει τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες. Ασφαλείς, φτηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για δώδεκα μήνες το χρόνο για κάθε νησί.

Η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, η κοινή δράση ναυτεργατών - μικρομεσαίων - αγροτών - επαγγελματιών - νεολαίας, η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος των δυνάμεων του κεφαλαίου θα δώσουν νέα ισχυρή ώθηση στον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με όλες μας τις δυνάμεις.

Η πάλη που αχρήστευσε την πολιτική επιστράτευση της κυβέρνησης θα αχρηστεύσει, θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, θα επιβάλει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ