Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Νομαρχία το Πεδίον του Αρεως

Τους προβληματισμούς του εξέφρασε ο  Θ. Κατριβάνος

Τους προβληματισμούς του για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του Αττικού Αλσους και του Πεδίου του Αρεως στη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ΝΑ) Αθηνών - Πειραιώς, εξέφρασε χθες ο πρόεδρός της, Θ. Κατριβάνος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Οπως εξήγησε, υπάρχουν φοβερές αδυναμίες από την πλευρά της ΝΑ, αλλά και πολλά προβλήματα στην υπάρχουσα λειτουργία των παραπάνω χώρων πρασίνου, κάτι που επιτείνει τις ανησυχίες των νομαρχών να αναλάβουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Να σημειώσουμε ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτη, ωστόσο η ΝΑ δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά τα καθήκοντά της, καθώς δεν της έχουν παραδοθεί ακόμη τα αρχεία από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα από το ΕΤΜΟΑ.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Κατριβάνος, παρουσιάζοντας τα προβλήματα στη διαχείριση των δύο χώρων πρασίνου, είπε πως υπάρχει φοβερή καθυστέρηση στην ανάπλαση και συντήρησή τους, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Μ. Κυριακού, επεκτείνεται παράνομα στον Πεδίον του Αρεως. Κάτι, που ο πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθηνών - Πειραιώς και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, πρέπει να αντιμετωπίσει.

Τέλος, ο Θ. Κατριβάνος είπε πως προκειμένου να μπορέσει η ΝΑ να ασκήσει την αρμοδιότητα διαχείρισης των δύο χώρων πρασίνου θα πρέπει να αποσπαστεί σε αυτήν προσωπικό συντήρησης αλσών από το ΕΤΜΟΑ. Επίσης ότι θα πρέπει να καλυφθούν από την κυβέρνηση τα έξοδα συντήρησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ