Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ταλαιπωρημένοι οικονομικά και ψυχικά οι γονείς

Συζήτηση με την Αλ. Μπενάτου, μέλος της Ενωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος Αθήνας

«Μόνο γράμματα δεν ήθελαν να μάθουν τα παιδιά μας όσοι "συνέλαβαν" αυτό το εξεταστικό σύστημα», μας λέει η Αλέκα Μπενάτου, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Γονέων του 4ου Διαμερίσματος Αθηνών, με την οποία είχαμε μια σύντομη αλλά πολύ χειμαρρώδης συζήτηση.

«Και όσοι είχαν ενδοιασμούς συνειδητοποιούν ότι οι μαθητές δε θα αντέξουν όλο αυτό το μέγεθος των εξετάσεων», μας είπε, επισημαίνοντας: «Είναι σκληρό και αντιπαιδαγωγικό για τα παιδιά και μάλιστα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες».

Οσο για τους ίδιους τους γονείς και αυτοί ταλαιπωρούνται, τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά. Μας είπε μάλιστα ότι ακόμα και εκείνοι οι γονείς που ήταν υπερασπιστές αυτού του συστήματος, σήμερα λένε ότι «τα παιδιά είναι εκείνα που θα την πληρώσουν» και συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν τα παιδιά να αντεπεξέλθουν. «Το θέμα όμως είναι, το παιδί αντέχει; Παιδιά 18 χρονών παίρνουν ηρεμιστικά για να μπορέσουν να γράφουν; Τι παιδεία είναι αυτή;», ξεσπά.

Και τα φροντιστήρια όμως έχουν ξεκινήσει την καλοκαιρινή τους «δουλιά». «Για τα παιδιά της Α' και Β' Λυκείου έντεχνα τα ιδιωτικά φροντιστήρια τα προετοιμάζουν το καλοκαίρι για εντατικά μαθήματα. Ρωτώ, πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Τι εφαρμόζεται στην Ελλάδα; Πού είναι ένας εισαγγελέας να μαζέψει όλους τους υπεύθυνους; Τα παιδιά πρέπει να απέχουν από τα μαθήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει άλλωστε και σχετικός νόμος. Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά από αυτό το διαρκές στρεσάρισμα;», καταγγέλλει η Αλ. Μπενάτου. Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι ξενόγλωσσες εξετάσεις που γίνονται και αυτές το καλοκαίρι. «"Χτυπιούνται" τα παιδιά από δέκα μεριές. Να δούμε τι άλλο θα γίνει», σημειώνει.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι γονείς πήραν ένα πολύ γερό μάθημα, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι ο κοινός αγώνας γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών, όλου του λαού, απαιτείται για να καταργήσει την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", αυτό το εξεταστικό σύστημα και να είναι ανεξάρτητη η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από το Λύκειο, αλλά και να πραγματωθούν ριζικές αλλαγές στην παιδεία και την κοινωνία», καταλήγει η Αλ. Μπενάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα έρευνα για το βαρύ κόστος της Εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους(2024-02-28 00:00:00.0)
Κινητοποίηση με αιχμή τα προβλήματα των σχολείων(2022-02-15 00:00:00.0)
Ανακοίνωση με αφορμή τις ημερομηνίες των εξετάσεων(2017-01-25 00:00:00.0)
Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων(2002-07-06 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η κατάσταση στα σχολεία(1998-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ