Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΔΕΣΠΩ
ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΔΕΣΠΩ
Φωτ

Στις 15 Σεπτέμβρη 1994 έφυγε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΧΟΛΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε μαχητής του ΕΛΑΣ, στο 2ο Τάγμα του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ (στο λόχο Κοσσά), αρχικά, και μετά με το απόσπασμα Μεσσηνιακής Μάνης του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε μάχες όπως της Σελινίτσας, Πηγάδια Ταϋγέτου κλπ. Μετά την απελευθέρωση εντάχτηκε στην πολιτοφυλακή του ΕΛΑΣ, μέχρι τη διάλυσή της.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ηλεκτροκίνησης της ΚΟΑ.

* * *

φωτ

Στις 25 Δεκέμβρη 2005 έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος πατέρας και παππούς ΑΒΡΑΑΜ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και πήρε μέρος δραστήρια στους αγώνες του ΔΣΕ. Για τους αγώνες του αναγκάστηκε να καταφύγει στη φιλόξενη χώρα της Σοσιαλιστικής Πολωνίας και επαναπατρίστηκε το Μάη του 1984.

Στη μνήμη του προσφέρουμε μέσω της ΚΟ Μαγνησίας το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ και της αγαπημένης του εφημερίδας του «Ρ».

Η σύζυγός του Μιροσλάβα, τα παιδιά του Γρηγόρης - Κωνσταντίνος - Ολυμπία και Μαργαρίτα, τα εγγόνια του.

* * *

φωτ

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ. Γεννήθηκε στην Τρύπη Λακωνίας. Με το τέλος του Εμφύλιου πιάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο της Τρίπολης. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της ΕΑ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Περιστερίου.

* * *

φωτ

Τον Απρίλη του 2002 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΥΒΑΡΗ από το Καραβόσταμο Ικαρίας.

Στη μνήμη της ο σύζυγό της και τα παιδιά της Παντελής και Μανώλης προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 140 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

* * *

φωτ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου φίλης ΚΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ - ΚΟΚΚΑΛΗ που πάντα θα τη θυμάμαι με αγάπη και θα την αναζητώ σε όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος και τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αρετή Παπαμήτσου Τσερπέ

* * *

Στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ διμοιρίτη ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ, της διμοιρίτισσας ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ ΝΤΑΛΑ από το χωριό Ανω Αγόριανη Δομοκού και όλων των συμπολεμιστών μου του ΔΣΕ που πέσανε στις μάχες για τη λευτεριά της πατρίδας στέλνω στο ΚΚΕ 45 ευρώ.

Ο συμμαχητής τους Γιάννης Χαλεπλής

* * *

Στις 4 Μάη 2005 έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Κορυδαλλού. Από 13 χρονών μπήκε στη βιοπάλη. Αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον ιταλογερμανικό φασισμό. Για όλη αυτή την προσφορά διώχτηκε. Υπηρέτησε με πάθος δημοτικός σύμβουλος τον κορυδαλλιώτικο λαό για τη λύση των προβλημάτων του.

Μέσω της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού του ΚΚΕ, στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Γεωργία Ευδοκιμίδη

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ κοντά 9 χρόνια από το θάνατό του, και στη μνήμη της αγαπημένης μας φίλης ΚΛΑΙΡΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΟΥ που έφυγε στις 12.11.2005, η οικογένειά του Γ. Τσάμη προσφέρει 100 ευρώ για το ΚΚΕ.

ΚΟΥΒΑΡΗ ΜΑΡΙΚΑ
ΚΟΥΒΑΡΗ ΜΑΡΙΚΑ
* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ απ' τα Κανάλια Καρδίτσας, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε σε ενέδρα μετά τη μάχη του Καρπενησίου προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 40 ευρώ.

Χρήστος - Μαρία

Γιώργος - Δανάη

* * *

φωτ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ απ' τα Κανάλια Καρδίτσας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που για την πατριωτική του δράση φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα και τη Μακρόνησο, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Αρης - Μαρία - Παναγιώτης - Σοφία

* * *

φωτ

Στις 25 Γενάρη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που έφυγε ο σ. ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου, από το Λιποχώρι Σκύδρας. Γεννήθηκε στο Ναβεροσίσκι της Ρωσίας και βρέθηκε πρόσφυγας στη Μακεδονία. Μέλος του Κόμματος από το 1936. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, σαν διμοιρίτης του ΕΛΑΣ. Το 1944 τον Ιούλη συνελήφθη και στάλθηκε σε καταναγκαστικά από τους Γερμανούς κατακτητές στο Δομοκό, όπου βασανίστηκε άγρια. Από κει βρέθηκε στις φυλακές «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο της χούντας πέρασε στρατοδικείο για τη δράση του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και εξορίστηκε αρχικά στη Θάσο και συνέχεια στον Αϊ Στράτη.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Ευγενία προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΝΕ Πέλλας.

ΚΟΤΣΑΛΗ ΟΛΓΑ
ΚΟΤΣΑΛΗ ΟΛΓΑ
Επίσης, στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Λιποχωρίου καθώς και στη μνήμη του ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ ΖΩΡΑ προσφέρουν 50 ευρώ.

* * *

φωτ

Πέρασαν πάνω από 3 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ. Γεννήθηκε το 1930 στην Πηγαδίτσα Γρεβενών. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Από μικρός συνδέθηκε με τις προοδευτικές ιδέες του Κόμματος. Εζησε 30 χρόνια μετανάστης στη Γερμανία δουλεύοντας σκληρά για να μεγαλώσει τα δυο του παιδιά. Και στη Γερμανία και στην Ελλάδα μετά δούλεψε με πάθος για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ΚΚΕ. Συνάμα είχε τη δική του φωνή για να διορθώνονται παραφωνίες μέσα στο Κόμμα. Ηταν παράδειγμα συζύγου και στοργικού πατέρα και παππού. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να χαρεί τα εγγόνια του να μεγαλώνουν. Από το 1989 που επέστρεψε στην Ελλάδα έζησε στο Μακρύγιαλο Πιερίας ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του συζύγου μου και όλων των συντρόφων προσφέρω για το κόμμα μας 100 ευρώ.

Θεοδώρα Μουρατίδου

* * *

φωτ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΣΥΜΕΩΝ ΚΟΤΣΑΛΗ, δασκάλου και ΟΛΓΑΣ ΚΟΤΣΑΛΗ και της γλυκιάς μας αδελφής ΔΕΣΠΩΣ ΚΟΤΣΑΛΗ -ΚΩΣΤΟΥΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμησή του.

Τα παιδιά τους

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ, του πατέρα μου ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΣΕΚΕ και αντιπρόσωπου στην ιδρυτική του ΚΚΕ, καπετάν Λιγδόπουλου στην Αντίσταση, Μακρονησιώτη. Του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του γιατρού των φτωχών όπως τον αποκαλούσαν, Μακρονησιώτη επίσης. Και στα ξαδέλφια μου που μας έδενε αδελφική αγάπη ΛΑΚΗ ΠΕΤΡΟΥ, πολιτικού επιτρόπου του ΔΣΕ και του αδελφού του ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΥ που σκοτώθηκαν σε μάχες του ΔΣΕ. Προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
Λίτσα Κούση


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Κική)
ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Κική)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2015-01-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2013-11-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2012-02-09 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2009-12-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2009-01-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2006-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ