Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τους εργάτες στην καθαριότητα του ΟΛΘ

Ανήμερα των Θεοφανίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο λιμάνι

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, που εκτός των άλλων θα σημάνει την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, απολύσεις, φθηνή, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Αυτό απαίτησαν εργαζόμενοι που συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, ανήμερα των Θεοφανίων διαδήλωσαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλαν την απόλυση 10 εργαζομένων στην υπηρεσία της καθαριότητας που απασχολούνται στον ΟΛΘ μέσω εργολάβου.

Με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, απαίτησαν «έξω οι εργολάβοι από το Λιμάνι», «αυξήσεις και όχι απολύσεις». Οπως είπαν, συνδικαλιστές και απολυμένοι εργάτες, οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίες καθαριότητας και η είσοδος των εργολάβων επέφερε ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τρομοκρατία και απειλές, απολύσεις σε όσους τολμούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Απέναντι σ' αυτή την πολιτική, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν αποφασιστικά και να παλέψουν για την ανατροπή της, για πλήρη σταθερή εργασία για όλους.

Το θέμα των απολύσεων έφτασε και στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, υπογραμμίζοντας ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων αλλά και συνδικαλιστές εκλεγμένοι στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο. Επισημαίνει ακόμα, ότι η εν λόγω εργολαβία λήγει στις 30 Ιούνη του 2006 και ρωτά τον υπουργό Απασχόλησης εάν θα παρέμβει ώστε να επαναπροσληφθούν οι παραπάνω απολυμένοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ