Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λάμπρος Γεωργόπουλος
Λάμπρος Γεωργόπουλος
Φωτ.

Με σεβασμό στη μνήμη του θείου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, του ωραίου ανθρώπου - παιδαγωγού, μαρξιστή - κομμουνιστή προσφέρουμε 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης Καλογρέζας.

Ντίνος - Πελαγία

* * *

Στη μνήμη των ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, η οικογένειά τους προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Από τις 24 Νοέμβρη 2005, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι πιο αδύναμο. Ημερομηνία που έχασε σε τροχαίο δυστύχημα τη ζωή του ο συνάδελφός μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ. Υπήρξε κορυφαία πανελλαδική προσωπικότητα για το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ αλλά και συνεπής αγωνιστής για τη δικαίωση των αγώνων του λαού της πατρίδας μας.

Ο Δημήτρης Φέτσης, άνθρωπος με ήθος, συγκροτημένη σκέψη, συνεπής αγωνιστής, υπηρέτης των συμφερόντων των πολλών, αντίπαλος των επιδιώξεων της οικονομικής ολιγαρχίας, ασυμβίβαστος μαχητής ενάντια στη διγλωσσία, την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών κατεστημένων και μηχανισμών, αφήνει σπουδαίο έργο ζωής και μεγάλο, μα πολύ μεγάλο κενό στους συνδικαλιστικούς μας αγώνες.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου μην μπορώντας ακόμη να πιστέψουν ό,τι συνέβη, γνωρίζοντας όμως πώς συνέβη, εύχονται

  • Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.
  • Στο κόμμα του, το ΚΚΕ, να αξιώνεται να έχει πάντα τέτοια στελέχη.
  • Στη ΔΗΚΕΒΕ της οποίας ήταν πρόεδρος να μπορέσει να καλύψει όσο γίνεται το μεγάλο κενό που αφήνει.
  • Στους συνδικαλιστές των ΕΒΕ πανελλαδικά, να μην ξεχνούν τους αγώνες του, τη συνέπειά του και να συνεχίζουν την προσπάθεια.

Γιώργος Μωραϊτης
Γιώργος Μωραϊτης
Τα ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ και του εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καταθέτουν στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του.

Επίσης, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στη μνήμη του Δημ. Φέτση προσφέρει στη ΔΗΚΕΒΕ 200 ευρώ.

  • Το ΔΣ του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Δράμας εκφράζει τη βαθιά θλίψη για τον άδικο θάνατο του συναδέλφου και αγωνιστή Δημήτρη Φέτση, τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και υπόσχεται ότι το παράδειγμα της αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας του, θα μας οδηγεί στους αγώνες μας.

Τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Δράμας

Ιδιαίτερα εκφράζει τη λύπη του ο πρώην πρόεδρος Στέργιος Βασιλείου ο οποίος για πολλά χρόνια συμπορεύτηκε με τον Δημήτρη Φέτση στους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου.

Φίλε Δημήτρη, Καλό ταξίδι

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 19 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η αδελφή του Μαρία Λάμπρου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ η Ε.Ζ. προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ερυθραίας.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΕΛΙΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη του συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων.

Ουρανία Δημητρίου

* * *

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, πρόεδρος της ΝΕ Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 8 του περασμένου Ιούλη, υπήρξε εργατικός και πράος, υπόδειγμα αγωνιστή με βαθιά πίστη στα ιδανικά του ΚΚΕ. Παρά το ότι ήταν άρρωστος από καιρό, δεν απουσίαζε από το Γραφείο, το οποίο για πολλά χρόνια εξυπηρετούσε τους συναγωνιστές και συμμετείχε πάντα στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Ως την προηγούμενη του θανάτου του, με το ποδήλατο μοίραζε το «Ριζοσπάστη» στο Δ.Δ. Καλλιθήρου.

Δημήτρης Φέτσης
Δημήτρης Φέτσης
Εζησε στη φωλιά των αγωνιστών, και έδινε πάντα στους συναγωνιστές του τον καλύτερο εαυτό του.

Στην κηδεία του Ανδρέα, τον ακολούθησε η ΝΕ του ΚΚΕ, συναγωνιστές του της ΠΕΑΕΑ, οι Αρχές, πολλοί κάτοικοι της κωμόπολης Καλλιθήρου και των γύρω χωριών.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και για την οικονομική εξόρμηση, προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας, μέσω ΚΟΒ Παιδείας.

Βασίλης Στεργίου

* * *

Το Παράρτημα Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ στη μνήμη των νεκρών μελών του.

** * *

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΡΟΥΧΑ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Υπηρεσιών, 30 ευρώ.

Ηλίας Μπόνακος

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΡΗ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πρόνοιας.

Κατερίνα Γιαννουλέλη

* * *

Φωτ.

Ο μπαρμπα - ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ «έφυγε» στις 8 Σεπτέμβρη 2005 για πάντα. Στις 13 Νοεμβρίου έγινε το μνημόσυνο στο χωριό Κεράσοβο Πωγωνίου. Γεννήθηκε το 1925 και από νέος γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του ΚΚΕ. Ηταν πιστός οπαδός του ως το τέλος της ζωής του και τακτικός αναγνώστης του «Ρ». Εζησε στην Αθήνα, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια γύρισε στο χωριό του όπου και εκλέχτηκε επανειλημμένα πρόεδρος της κοινότητας. Πάντα καμάρωνε γιατί στο χωριό του το ΚΚΕ ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη, τα παιδιά του Αντιγόνη και Γιώργος, ο αδελφός του Ηλίας και συγχωριανοί και φίλοι του πρόσφεραν στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.


Νίκος Δρούμπουλας

Πέτροβας Σπύρος

Νίκος Δρούμπουλας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ