Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ - ΠΑΤΡΑ
Παράσταση για τα χρόνια προβλήματα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, πραγματοποίησε χτες το πρωί το σωματείο των αποκλειστικών νοσοκόμων της πόλης, διεκδικώντας την αντιμετώπιση χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων του κλάδου. Οι εργαζόμενες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε η Ελένη Τουλιάτου πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου των Αποκλειστικών Νοσοκόμων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Στην κινητοποίηση ξεχείλισε η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων, για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς, αλλά και για την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας. Οπως επισήμαναν οι εργαζόμενες η εμπορευματοποίηση της υγείας συμβαδίζει με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων. Ετσι, στην Πάτρα εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες περίπου 500 νοσηλεύτριες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν 4 - 6 μεροκάματα το μήνα και πληρώνονται με 29 ευρώ, ενώ δουλεύουν με δελτία παροχής υπηρεσιών και πληρώνουν μεγάλα ποσά για την ασφάλισή τους στο ΙΚΑ. Ακόμα οι διοικήσεις των νοσοκομείων αυθαίρετα παραβιάζουν το ελλιπές νομικό πλαίσιο και δεν τηρούν τα όποια εργασιακά δικαιώματα. Η αμοιβή τους είναι καθηλωμένη στα επίπεδα του 2004, ενώ προσλαμβάνονται και εργαζόμενες που δεν έχουν ειδική άδεια άσκησης του επαγγέλματος.

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Μουτούσης υποσχέθηκε να συναντηθεί σήμερα με τις διοικήσεις των τριών νοσοκομείων της Πάτρας, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα. Απ' την πλευρά τους οι εργαζόμενες έκαναν ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ