Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αφεντικά του τζόγου

Τα αφεντικά της «Μόργκαν Στάνλεϊ» ξαναχτύπησαν. Δημοσιοποίησαν έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι τιμές των εταιριών που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη της οδού Σοφοκλέους είναι πολύ υψηλές σε σχέση με τις μερισματικές αποδόσεις των εταιριών. Στη βάση αυτής της ανάλυσης εκτιμούν ότι ο Γενικός Δείκτης πρέπει να «πέσει» 20-25%... Οπως ήταν φυσικό, ο Δείκτης χτες «γκρεμίστηκε» ακόμα περισσότερο.

Τα αφεντικά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας απαντούν από την πλευρά τους ότι η έκθεση στηρίχτηκε σε αμφισβητούμενες υποθέσεις και πως δεν είναι δυνατόν η επικείμενη ένταξη στην ΟΝΕ και η πτώση των επιτοκίων να ρίξει το Χρηματιστήριο.

Τα αφεντικά της... λογικής αναρωτιούνται γιατί και οι μεν και οι δε λένε κάθε φορά τα πράγματα κατά πώς τους συμφέρει. Γιατί οι μεν εκπρόσωποι της πολυεθνικής (που μάλλον κάποια μεγάλη δουλιά θα θέλουν να πάρουν και γι' αυτό πιέζουν) πριν λίγες μέρες έκαναν λόγο για επικείμενη αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο τώρα κρίνουν πως είναι ακριβό, οι δε επιτελείς του υπουργείου, που τώρα φαίνεται να υποστηρίζουν για τις θετικές προοπτικές του χρηματιστηριακού τζόγου, πριν δυο - τρεις (διά στόματος Παπαντωνίου) έλεγαν πως «το Χρηματιστήριο έχει ήδη προεξοφλήσει και την ένταξη στην ΟΝΕ και πολλά άλλα...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ