Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Πράσινος ... μύλος

Κορύφωση των αντίθετων βίων σε σταθερή τροχιά, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, αποτέλεσε η 13η αγωνιστική. Με ανάλογες, φυσικά, συνέπειες. Επιπλέον, το τριήμερο (ξανα)επιβεβαιώθηκε ότι το σώμα της διαιτησίας είναι προβληματικό.

Μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του διανύει ο Παναθηναϊκός. Το 2 - 2 στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε την τελευταία «σπίθα» για το ...φιτίλι και την έκρηξη. Η... εγκατάσταση των υλικών είχε προηγηθεί. Με το ...καλησπέρα, μερίδα οπαδών - ως αντίδραση στη φετινή πορεία και εικόνα της ομάδας - αποδοκίμασαν. Το κλίμα «πάγωσε» περισσότερο. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι ισορροπίες ήταν λεπτές.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, παραχώρησαν ισοπαλία στον Ηρακλή. Κυρίως λόγω έλλειψης πάθους και «καθαρού» μυαλού. Ετσι, ουσιαστικά, «αποχαιρέτησαν» τον τίτλο και απομακρύνθηκαν σημαντικά από τη 2η θέση (Τσάμπιονς Λιγκ). Συνέπεια, η όξυνση του ήδη παθολογικού κλίματος. Χαρακτηριστικότερη ένδειξη - εκτός της εξέδρας - η αντίδραση Μαλεζάνι. Ο Ιταλός, προφανώς πολυεπίπεδα πιεσμένος, ξέσπασε με πρωτοφανή τρόπο. Σωματικά (π.χ. με χτυπήματα του χεριού) και λεκτικά («βαριές» έως απρεπείς κουβέντες), κατά δικαίων και αδίκων. Η επόμενη μέρα περιλάμβανε εκτίμηση της κατάστασης και την πρόσληψη του Στρ. Αποστολάκη ως γενικού αρχηγού στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αντίθετα, η ΑΕΚ συνεχίζει το νικηφόρο σερί της (8 στα 8). Επικράτησε εύκολα του ΟΦΗ, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, όπου μπορούσε μεγαλύτερο σκορ. Πάντως, εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση και εξακολουθεί να διεκδικεί ισότιμα και τον τίτλο. Η Ξάνθη «σκόνταψε» με την Καλλιθέα, αλλά - προς τιμήν του - ο Μαντζουράκης δεν έψαξε για δικαιολογίες.

Αδικαιολόγητα λάθη, επανέφεραν το θέμα της ικανότητας διαιτητών και βοηθών. Ενδεικτικά, στο «Παγκρήτιο» η ακύρωση του γκολ της ΑΕΚ και δύο (ξεκάθαρα μη) οφ σάιντ. Στο ΟΑΚΑ το πέναλτι που δόθηκε και άλλο που δε δόθηκε (υπέρ του ΠΑΟ), αμφότερα κακώς. Στην Ξάνθη το καταφανές φάουλ του Λαμπριάκου, λίγο πριν σκοράρει. Στη Ν. Σμύρνη άρνηση πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου (εξέδωσε ανακοίνωση).

Εξάλλου στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός στο στάδιο «Καραισκάκη», ύστερα από εκπληκτική απόδοση, επεβλήθηκε της ομάδας της Λάρισας με σκορ 4-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Νταμπίζας με αυτογκόλ στο 19΄ και οι Οκκάς (39΄), Τζόρτζεβιτς (70΄) και Μπαμπακίντα (80΄). Υστερα και από αυτό το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας μόνοι πλέον κατά δύο βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ