Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση

Κατά πλειοψηφία το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χτες τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργιακή κινητοποίηση, προκρίνοντας το συμβιβασμένο πλαίσιο της πλειοψηφίας

Τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, παρά τις προσπάθειες της συμβιβασμένης και συναινετικής πλειοψηφίας να αποφύγει την απεργία.

Αλλωστε και οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλειοψηφία στη χτεσινή συνεδρίαση (τέταρτη στη σειρά για συμμετοχή στην απεργία) αποδεικνύουν αυτή την επιδίωξή τους. Ετσι, ο Π. Σόμπολος («Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία») πρότεινε να πραγματοποιηθεί μόνο μια 4ωρη στάση εργασίας, με το σκεπτικό ότι... πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε άλλη μια 24ωρη απεργία, ενώ ο Δ. Τρίμης («Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος») πρότεινε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με το συμβιβασμένο πλαίσιο που προβάλλουν οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο Δ. Τσαλαπάτης («Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων») πρότεινε απεργία, αλλά σε άλλη άλλη ημερομηνία (!), ενώ ο Γ. Βλαβιανός («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι») τάχτηκε κατά της συμμετοχής στην απεργία.

Πρόταση για συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία με αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο κατέθεσε η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία». Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η κήρυξη απεργίας για τις 14 του Δεκέμβρη.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία για το διεκδικητικό πλαίσιο. Από τη μία κατατέθηκε η πρόταση της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» για ένα διεκδικητικό πλαίσιο, που απαντάει στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και παίρνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και από την άλλη κατατέθηκε η πρόταση από τη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος», το πλαίσιο της απεργίας να είναι αυτό της προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης. Δηλαδή, το γενικόλογο και αόριστο «διεκδικητικό» πλαίσιο που είχαν επιβάλλει οι συναινετικές και συμβιβασμένες παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΔΣ.

Τελικά με 6 ψήφους («Συσπείρωση - Δούρειος Τύπος» και «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι») ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ως διεκδικητικό πλαίσιο αυτό της προηγούμενης απεργίας, με κάποια επιμέρους ανέξοδα αιτήματα, σχετικά με τον προϋπολογισμό και το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ.

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» και το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της απεργίας με αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές τους ανάγκες και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ