Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μπαράζ φορολόγησης σε βάρος των εργαζομένων

Για έκτη συνεχή Κυριακή ο «Ρ» αποκαλύπτει στοιχεία για δήμους όλης της χώρας που πρόσκεινται σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, σχετικά με αποφάσεις που λαμβάνουν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και δήμοι που η αντίληψή τους είναι εντελώς διαφορετική...

Αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, χαράτσια σχεδόν για κάθε υπηρεσία, αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της πολιτικής των διοικήσεων των δήμων της περιφέρειας Πειραιά που στηρίζονται από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ.

Ο «Ρ», συνεχίζει σήμερα την έρευνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρουσιάζει, τον τρόπο που η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική διοχετεύεται μέσα από τους δήμους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους δήμους Περάματος και Κερατσινίου. Επιπλέον, όμως, αναδεικνύει και το πώς μια δημοτική αρχή, της Νίκαιας, μπορεί να αναδειχτεί σε συμπαραστάτη των διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας του «Ρ» έχουν δημοσιευτεί από τις 23 Οκτώβρη αντίστοιχα ρεπορτάζ για δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και της Θεσσαλίας.

Στις εργατογειτονιές του Πειραιά, στο Κερατσίνι και στο Πέραμα, οι νέες διοικήσεις (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα) των δήμων, επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο σαφάρι χαρατσώματος των δημοτών. Ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις. Φορτώνουν τους δημότες με περισσότερα βάρη, παίρνοντας συνεχόμενα δάνεια. Στην ουσία, επιχειρούν να διαγράψουν την - επί δεκαετίες - αγωνιστική πορεία των συγκεκριμένων δήμων. Και επιδιώκουν, μάλιστα, να πείσουν τους εργαζόμενους ότι με αυτό τον τρόπο... εκσυγχρονίζουν τη διοίκηση!

Από την άλλη, όμως, η διοίκηση του δήμου Νίκαιας, με τον δήμαρχο Στ. Μπενετάτο και τη «Δημοκρατική Ενότητα», προβάλλει τον αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού όχι μόνο δεν επέβαλε καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, αλλά επιπλέον έχει προχωρήσει σε μια σειρά από έργα αναγκαία για την πόλη και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Επιπλέον, έχει προχωρήσει μαζί με το λαό της πόλης, σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα χρήματα που δικαιούται ο δήμος και παράνομα παρακρατεί η κυβέρνηση...


Ρεπορτάζ: Ρούλα ΜΠΑΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ