Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΒ
Εφτασε και στη ... Σαουδική Αραβία

Ακούραστοι οι Ελληνες μεγαλοβιομήχανοι συνάπτουν το τελευταίο διάστημα τη μια συμφωνία μετά την άλλη με αντίστοιχες του ΣΕΒ οργανώσεις σε διάφορα κράτη του κόσμου για στενότερη συνεργασία των μελών τους. Τη Δευτέρα ο ΣΕΒ υπέγραψε στο Ριάντ «πρωτόκολλο συνεργασίας» με το Συμβούλιο Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των βιομηχάνων «δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικής συνεργασίας με τον κυριότερο επιχειρηματικό φορέα της Σ. Αραβίας, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της παρουσίας ελληνικών εξαγωγικών εταιριών, επενδύσεων και κοινοπραξιών σε μία μεγάλη αγορά που αναπτύσσεται συνεχώς και υπάρχει υψηλό διαθέσιμο εισόδημα».

Προς το παρόν, οι ελληνικές εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία είναι 64 εκατ. δολάρια και οι εισαγωγές... 1,6 δισ. δολάρια, κυρίως πετρέλαιο και τα παράγωγά του (95%). Σε ύφεση βρίσκεται και η κατασκευαστική δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή, παρά την ανάπτυξη της χώρας σε αυτό τον τομέα. Ωστόσο το μέλλον προβλέπεται ανθηρό, καθώς σχεδιάζονται πολλά και μεγάλα έργα. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπογραφεί και μια ακόμη διμερής συμφωνία για την αμοιβαία προώθηση και προστασία επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ