Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παρέμβαση για τις «τηλεδίκες»

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα έχει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να συζητηθούν οι «τηλεδίκες» και ο τρόπος που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ τα «παραδικαστικά κυκλώματα». Ηδη στο ΕΣΡ έχει σταλεί, όπως είπε χτες ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης, επιστολή και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που αναφέρεται σε «αθέμιτη χρήση μέσων».

Μάλιστα, τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποίησαν προχτές συνάντηση και με χτεσινή τους ανακοίνωση, αναφέρονται στα όσα συμβαίνουν στις τηλεοπτικές οθόνες. Καταδικάζουν, μεταξύ άλλων, κάθε παρέμβαση θεσμικά αναρμόδιων παραγόντων στη διαδικασία έρευνας των παραδικαστικών κυκλωμάτων, καθώς και κάθε είδους άλλων υποθέσεων, που παρουσιάζονται ως «σκάνδαλα». Στηλιτεύουν, επίσης, τη συστηματική χρήση αθέμιτων μεθόδων δημοσιογραφικής έρευνας, τη χρήση προϊόντων υποκλοπής, τις κρυφές κάμερες, την περιφρόνηση του τεκμηρίου της αθωότητας και τη μετατροπή τηλεοπτικών εκπομπών σε πεδία «διασυρμού και ηθικού προπηλακισμού πολιτών».

Το ΕΣΡ, όπως είπε ο Δ. Χαραλάμπης στη χτεσινή του Ολομέλεια, συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στις «ενημερωτικές» οθόνες, στις οποίες ως γνωστό μαίνεται ο πολιτικοεπιχειρηματικός «πόλεμος», όπως συμβαίνει και στον Τύπο. Ο Δ. Χαραλάμπης είπε ότι για το ΕΣΡ είναι «λυπηρό η αντιδικία του Τύπου να μεταφέρεται σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές». Υπογράμμισε, επίσης, πως εκτός από τα δελτία ειδήσεων καταγράφονται από το ΕΣΡ και ορισμένες εκπομπές όπως η «Ζούγκλα» και ο «Κίτρινος Τύπος», ενώ στο πλαίσιο αυτό το ΕΣΡ θα εξετάσει και την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που αναφερόταν στον Μ. Σταθόπουλο. Διευκρίνισε και πάλι πως το ΕΣΡ δεν παρεμβαίνει σε δημοσιογράφους, αλλά στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε σχέση με τη σύγχρηση του διαύλου 50 απ' όπου εκπέμπει το Κανάλι της Βουλής, όπως είχαν ισχυριστεί οι εκπρόσωποι του Polis εκπέμπει και ο εν λόγω σταθμός, χτες το ΕΣΡ έκανε στον Polis σύσταση να εκπέμπει από τους διαύλους που έχει δηλώσει. Οι υπεύθυνοι του Polis είχαν ισχυριστεί ότι το κανάλι εξέπεμπε από το δίαυλο 50 μετά από συνεννόηση με το Κανάλι της Βουλής, επικαλούμενοι τα τεχνικά μέσα που διέθεταν. Το θέμα τέθηκε χτες και στον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος δεν πήρε θέση, λέγοντας ότι το Κανάλι της Βουλής ελέγχεται και διοικείται από τη Βουλή και δεν είναι δημόσιο κανάλι όπως η ΕΡΤ. «Παρέπεμψε» μάλιστα το ζήτημα στο ΕΣΡ, λέγοντας ότι οι συχνότητες «καθορίζονται μόνο από το ΕΣΡ».

Η πλειοψηφία του ΕΣΡ χτες αποφάσισε το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού των Σερρών «T.V.S». Εξέτασε, επίσης, την προβολή εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου από τουρίστες της Ζακύνθου, που είχαν μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER (δύο φορές), STAR (2 φορές), ενώ έξι φορές μεταδόθηκαν οι «επίμαχες» σκηνές από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ετσι, η πλειοψηφία του ΕΣΡ λόγω των επαναλήψεων του «ροζ» θέματος επέβαλε στον ΑΝΤΕΝΝΑ πρόστιμο 20.000 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παράταση στον «Planet»(2006-02-15 00:00:00.0)
Το «καθεστώς» των αποκλεισμών συνεχίζεται(2006-01-12 00:00:00.0)
Με ...αλληλογραφία οι παραβιάσεις της πολυφωνίας(2005-12-07 00:00:00.0)
Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον...(2003-11-12 00:00:00.0)
Ελλειψη ...πολιτικής πολυφωνίας(2003-11-05 00:00:00.0)
Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο(2003-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ