Κυριακή 6 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει στην κατάργηση 32.000 θέσεων εργασίας εντός των προσεχών τριών ετών ανακοίνωσε η «Deutsche Telekom» («Ντόιτς Τέλεκομ») η υπ' αριθμόν ένα ευρωπαϊκή εταιρία τηλεπικοινωνιών. Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα γίνουν κυρίως στο τμήμα T-Com της σταθερής τηλεφωνίας της Deutsche Telecom. Η χαμηλή «ανταγωνιστικότητα» είναι ο λόγος που επικαλείται η διοίκηση της εταιρίας. Για τις αποζημιώσεις των απολυόμενων η Deutshe Telecom θα δαπανήσει περίπου 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΕΡΔΗ Κέρδη ρεκόρ, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Mazda Motor Corp. Τα καθαρά κέρδη, της θυγατρικής της Ford Motor Co., αυξήθηκαν περισσότερο από τέσσερις φορές, φθάνοντας στα 30,7 δισ. γιέν (263 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτέμβρη. Ενας απ' τους λόγους της εντυπωσιακής κερδοφορίας της Mazda ήταν η υποχώρηση του γιέν έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ευρώ που βοηθάει τις ιαπωνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΕΡΔΗ Υπερδιπλάσια κέρδη, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών, η μεγαλύτερη εταιρία χημικών στον κόσμο, BASF AG. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 808 εκατ. ευρώ (972 εκατ. δολ.) από 366 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Πίσω όμως από τα υπερκέρδη της BASF κρύβονται χιλιάδες απολύσεις, πολλά κλεισίματα εργοστασίων και η μεταφορά τους από την Ευρώπη στη Νότια Αμερική και την Ασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ