Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πρώτη αγωνιστική απάντηση

Με πανελλαδική συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ναυτεργάτες και σπουδαστές

Με πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας συνέχισαν χτες τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών στον Πειραιά, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της Μετεκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στη γενικότερη υποβάθμισή της. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν - σε πρώτη φάση - με την πανελλαδική συγκέντρωση την Τετάρτη 2 του Νοέμβρη, στην πλ. Καραϊσκάκη, στις 12 το μεσημέρι, μετά από απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)-ΠΕΜΕΝ-ΚΕΣΕΝ-ΠΕΕΔΝΕ.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών και της ΠΕΜΕΝ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης, Σάββα Τσιμπόγλου, συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τον ίδιο τον υπουργό, Μανώλη Κεφαλογιάννη, στον οποίο κατήγγειλαν τόσο το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση κι έχει στόχο την υπονόμευση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και παράλληλα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη δημιουργία ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης, όσο και τις τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι - πέρα από την έλλειψη καθηγητών, τη δυσλειτουργία των εργαστηρίων, τα προβλήματα καθαριότητας (έχει να εμφανιστεί καθαρίστρια εδώ κι ενάμιση μήνα) - η κτιριακή εγκατάλειψη εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, ακόμα και για την ίδια την ασφάλεια των σπουδαστών κι εκπαιδευτικών, καθώς υπάρχουν κολόνες οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και απειλούν τη στατικότητα του οικοδομήματος.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν, κεντρικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας
  • Αποστρατικοποίηση των ΑΕΝ και του ΚΕΣΕΝ
  • Να καταργηθεί η υπουργική απόφαση που αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά του δουλεμπορικού κυκλώματος από χώρες όπως Φιλιππίνες, Ινδονησία, Ουκρανία, Πολωνία, Ινδία, Λιθουανία, κ.ά.
  • Αμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της κτιριακής υποδομής για την ασφάλεια των μετεκπαιδευόμενων και των εκπαιδευτών, λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει το κτίριο
  • Αύξηση του επιδόματος Μετεκπαίδευσης στο 80% του βασικού μισθού του αντίστοιχου διπλώματος
  • Κατάργηση της τροπολογίας που απαλλάσσει τους εφοπλιστές των τουριστικών πλοίων από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ και δυναμιτίζει την οικονομική βάση του Ταμείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ