Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Σερμπενιάδης
Γιώργος Σερμπενιάδης
Φωτ.

Την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και παππού

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΗ

Η σύζυγος Βάσω

Τα παιδιά, τα αδέλφια, τα εγγόνια και οι λοιποί συγγενείς

Ο Χρήστος Καλαμάρης γεννήθηκε το 1928 στο Νύφιο Λακωνίας. Προερχόταν από οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις, η οποία είχε πολλά μέλη αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, συμμετείχαν στο εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ. Λιμενεργάτης στο επάγγελμα, ήταν μέλος του ΚΚΕ, δραστήριο μέλος του Σωματείου στον ΟΛΠ και για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Κορυδαλλό. Πρωτοστατούσε στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων του και όλων των εργαζομένων. Αλλά και ως μέλος της οργάνωσης «Ταξιάρχη» του ΚΚΕ Κορυδαλλού ανέπτυξε πλούσια δράση στην περιοχή την περίοδο '82-'86. Υπήρξε σταθερός υπερασπιστής των αρχών του Κόμματος και αντίπαλος σε κάθε υποχώρηση και συμβιβασμό, που έβλαπτε τα συμφέροντα του Κόμματος και της εργατικής τάξης. Με την αγωνιστική στάση του, διαπαιδαγώγησε πολλούς συντρόφους, αλλά και την οικογένεια και τα παιδιά του.

Στην τελευταία κρίση, που πέρασε στο Κόμμα, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική - λενινιστική φυσιογνωμία του, τον προλεταριακό χαρακτήρα του, τις οργανωτικές αρχές του και συνέβαλε στην ισχυροποίηση της οργάνωσης «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

Παράλληλα, ήταν καλός σύζυγος, υποδειγματικός πατέρας και αγαπητός αδελφός.

Πέθανε στις 13 Σεπτέμβρη 2005.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βασιλική, οι κόρες του Μαρία και Παναγιώτα και τα αδέλφια του Γιάννης, Μιχάλης και Ηλίας προσφέρουν στην ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού του ΚΚΕ 270 ευρώ και καλούν τους συγγενείς, συντρόφους και φίλους να παραβρεθούν στο μνημόσυνό του.

  • Επίσης στη μνήμη του Χρήστου Καλαμάρη, η ΚΟΒ «Ταξιάρχη» προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας Κάππος
Κώστας Κάππος
* * *

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, 80 ευρώ και 20 ευρώ στο Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ.

Γιάννης - Κική Φαρμάκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΜΠΕΝΙΑΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Βαρβάρα Σερμπενιάδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του επαναστάτη κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ και των γονιών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ Κωνστ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού έως το τέλος της ζωής τους, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της εφημερίδας «Ριζοσπάστης».

Λάζαρος Κωνστ. Μιχαηλίδης


κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ