Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πυρετώδεις προετοιμασίες

Κορυφώνονται εξορμήσεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις

Σε τροχιά κορύφωσης βρίσκεται η μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, τις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Σε ολόκληρη τη χώρα, οι προετοιμασίες για τη μετακίνηση των εργαζομένων στην Αθήνα εντείνονται, καθώς πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι περιοδείες, οι εξορμήσεις και οι πλατιές συσκέψεις των ταξικών δυνάμεων, σε επίπεδο νομού και κλάδου.

Νέες αποφάσεις συμμετοχής από σωματεία και συνδικάτα προστίθενται καθημερινά, με πιο πρόσφατες εκείνες των Σωματείων Εργαζομένων στους Δήμους Ελληνικού, Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, αναδείχτηκε η ανάγκη έντασης της δράσης των ταξικών δυνάμεων στις τράπεζες, ενόψει του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας, ένταση των περιοδειών στους χώρους εργασίας με ιδιαίτερο βάρος σε θυγατρικές τραπεζών και ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και στους χώρους όπου απασχολούνται «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι. Μάλιστα, η Παρασκευή 21 Οκτώβρη ορίστηκε ως ημέρα πανεξόρμησης στους χώρους δουλιάς. Την Πέμπτη, 20 Οκτώβρη, η Γραμματεία θα οργανώσει σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών για την καλύτερη παρουσία στο Συλλαλητήριο, όπου θα παρουσιαστεί και το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2006.

Τις επόμενες μέρες, μια σειρά συνδικάτα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις για να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Συγκεκριμένα:

  • Σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι, καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας στα γραφεία του. Στη συνέλευση θα συζητηθούν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στις Συλλογικές Συμβάσεις για το 2006 κλπ.
  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας την Τρίτη, 25 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο «Ακάδημος».
  • Την Πέμπτη, 20 Οκτώβρη, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων πραγματοποιεί πλατιά σύσκεψη με σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και εργαζόμενους του κλάδου, για την καλύτερη προετοιμασία της συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης.

Οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς της Αθήνας συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα, στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους:

Σήμερα Τετάρτη, στα γραφεία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στη Συγγρού, στην εταιρία φύλαξης ΕΡΜΗΣ, στις μεταφορικές επιχειρήσεις της οδού Ορφέως, στα υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αλίμου και στους εργάτες του Δήμου Ελευσίνας. Την Πέμπτη 20/10 στις καθαρίστριες του «Ωνάσειου» και στην επιχείρηση «Πλαίσιο» στη Μεταμόρφωση. Την Παρασκευή 21/10 στα εμπορεύματα, στην πίστα και στον πύργο του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Αντίστοιχα στον Πειραιά, περιοδεία στο Τζάννειο θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη αντιπροσωπεία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφτεί τον «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ» και τα ΚΑΠΗ του Ρέντη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ