Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αποφάσισε το ρεπερτόριό του

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής αποφάσισε για το χειμερινό και θερινό του ρεπερτόριο. Στην παιδική σκηνή θα παρουσιάσει το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί» (πρεμιέρα το Δεκέμβρη). Στα πλαίσια αυτής της παράστασης το ΔΗΠΕΘΕ και η ΔΕΠΑΚ θα συνδιοργανώσουν ημερίδα για δασκάλους και νηπιαγωγούς, με θέμα «Το παιδί και το θέατρο» και εισηγήτρια την Ξένια Καλογεροπούλου. Τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων γιορτών θα παρουσιαστεί θεατρικό αναλόγιο - με ζωντανή χορωδία και ειδικά μουσικά όργανα - με αποσπάσματα έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στην κεντρική σκηνή θα παρουσιαστεί η μαύρη κωμωδία του Τζακ Ρίτσαρσον «Τα παιχνίδια της κρεμάλας». Η σκηνοθετική προσαρμογή είναι του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου «Sava Dobroplodni» στη Σιλίστρα της Βουλγαρίας, Στέφαν Στάιτσεφ. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το Γενάρη του 2006.

Στη διάρκεια των Ελευθερίων Θράκης 2006, η ΔΕΠΑΚ και το ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσουν το μονόπρακτο του Χρήστου Χαρτοματζίδη «Στάση Εγνατίας». Ενώ το καλοκαίρι του 2006 το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα ανεβάσει το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη», σε συνεργασία με άλλους Βαλκάνιους συντελεστές.

Επίσης, φέτος στο Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ θα δοθούν μαθήματα θεατρικής παιδείας και θα παρουσιαστεί το έργο του Μπ. Μπρεχτ «Αντιγόνη», στην έδρα του «Δημοκρίτειου» και θα συμμετάσχει σε φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ