Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΤΕΙ
Κινητοποιούνται για το δικαίωμα στη στέγαση

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά, δωρεάν στέγαση - σίτιση και υγιεινούς όρους διαβίωσης, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που αναγκάζει χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια για να σπουδάσουν, λόγω στεγαστικού προβλήματος στις Εστίες των Ιδρυμάτων, είναι οι οικότροφοι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, που στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση είπαν «ως εδώ και μη παρέκει».

Ετσι, μετά από απόφαση της ΓΣ, καλούν τους σπουδαστές για σήμερα (5/10) σε μονοήμερη προειδοποιητική κατάληψη του Ιδρύματος και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Χαλκίδας με κατεύθυνση τη Νομαρχία Εύβοιας.

Η κατάσταση στο «ανωτατοποιημένο», πλέον, ΤΕΙ από χρόνο σε χρόνο χειροτερεύει, μαζί και η κατάσταση των εστιακών σπουδαστών, που βιώνουν διπλά την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων (της ΝΔ σήμερα, όπως προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ) και την εγκατάλειψη - εμπορευματοποίηση της στέγασης - σίτισης. Δεν έφταναν αυτά, από φέτος η Διοίκηση του ΤΕΙ Χαλκίδας επέβαλε και χαράτσι 2 ευρώ σε κάθε σπουδαστή για να προμηθευτεί τη φοιτητική του ταυτότητα.

Φέτος, η Διοίκηση του ΤΕΙ-Χ απέκλεισε 70 δικαιούχους σπουδαστές από την Εστία, η οποία έχει δυνατότητα κάλυψης 408 σπουδαστών, όταν, μόνον οι εγγραφές πρώτου και δευτέρου εξαμήνου ήταν 1.600 σπουδαστές. Εκτός απ' αυτό, ο Σύλλογος των Οικοτρόφων Σπουδαστών καταγγέλλει τη Διοίκηση, που εφαρμόζει έναν αντιδραστικό - ρατσιστικό εσωτερικό κανονισμό, που διαχωρίζει τους Ελληνες από τους αλλοδαπούς σπουδαστές στο δικαίωμα στέγασης (βάζει όριο 5% για τους αλλοδαπούς).

Η έναρξη του νέου σπουδαστικού έτους βρίσκει τους σπουδαστές του ΤΕΙ-Χ στους δρόμους του αγώνα, όπου μαζί με τη Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, απαιτούν άμεση δωρεάν στέγαση όλων των σπουδαστών που έχουν κάνει αιτήσεις, δωρεάν σίτιση, κανένα ενοίκιο ή «εγγύηση» στις Εστίες - Ανέγερση νέας Εστίας και μέχρι την κατασκευή της, επινοικίαση ξενοδοχείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ