Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΕΦΑ
Καμπανάκι κινδύνου

Η πρώτη εβδομάδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως μία από τις χειρότερες που έχει βιώσει το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Ο απολογισμός των δύο ισοπαλιών και των τεσσάρων ηττών, με τέρματα 3-14, μιλά από μόνος του και το μέλλον της Ελλάδας στη σχετική βαθμολογία της UEFA διαγράφεται δυσοίωνο εάν συνεχιστούν τέτοιου είδους εμφανίσεις.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας κατέχει την όγδοη θέση, που της δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπείται από έξι ομάδες [δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ (Champions League) και τέσσερις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (UEFA)] αλλά αισθάνεται «καυτή» την ανάσα της Σκοτίας και του Βελγίου που καραδοκούν. Μετά τη 15η Σεπτέμβρη η Ελλάδα έχει 30.247 βαθμούς κι ακολουθούν με 28.625 οι Σκοτσέζοι και 28.250 οι Βέλγοι.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τα ελληνικά χρώματα, αφορά την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, καθώς είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να πέσουμε από την 8η θέση, να «βγάλουμε» τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο πρωταθλητής να ρίχνεται στη μάχη του Champions League από τον τρίτο προκριματικό γύρο, αντί να παίρνει την απευθείας πρόκριση για τους ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ