Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΙΑ
Προκαλούν οι εργατοπατέρες

Αξιοποιώντας ακόμα και διαδικαστικού τύπου προφάσεις, επιχειρούν να αποδυναμώσουν τη δράση του ΠΑΜΕ

Οι μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ηλεία, μετά τις αποκαλύψεις για τις νοθείες, διπλοψηφίες, ακόμα και τη συμμετοχή νεκρών σε σωματεία που ελέγχουν, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος.

Αυτή τη φορά, σε μια πρωτοφανή ενέργεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πύργου (ΕΚΠ), με δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες (!), προχώρησε στη διαγραφή του Γιώργου Ηλιόπουλου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΠ, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας και στελέχους του ΠΑΜΕ, με προφάσεις διαδικαστικού χαρακτήρα. Και αυτό την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι του νομού υποφέρουν από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και την εκμετάλλευση της εργοδοσίας.

Σε δήλωση-καταγγελία που έδωσε στον Τύπο ο Γ. Ηλιόπουλος αναδεικνύει τους πραγματικούς λόγους αυτής της ενέργειας και τονίζει: «Τέτοιες μεθοδεύσεις θα πέσουν στο κενό, δεν πρόκειται να ανακόψουν τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ».

«Την ώρα που βογκάνε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα γκέτο του ΑΛΝΤΕΜΑΡ, του ΓΚΡΕΚΟΤΕΛ, του ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ, αυτοί μαζί με την εργοδοσία, μαζί με τους προσωπάρχες, κρυφά και μουλωχτά, κάνουν εκλογές μέσα στα γκέτο, όπως έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου πρόεδρος είναι ο Νίκος Ορφανός, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος του ΕΚ Πύργου», τονίζει ο συνδικαλιστής.

«Τέτοιες αντισυνδικαλιστικές αποφάσεις και με αυτόν τον τρόπο που πάρθηκαν, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, αφού κι εγώ και η παράταξή μου και το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων, στο οποίο είμαι πρόεδρος, ενημερωθήκαμε από τις ...εφημερίδες, δείχνουν την πρεμούρα και το φόβο τους από την αποκάλυψη των αθλιοτήτων στις οποίες επιδίδονται και αποκάλυψε το ΠΑΜΕ», καταλήγει η δήλωση.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ καλεί το λαό της περιοχής να δώσει «μια πρώτη απάντηση στις αθλιότητες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, με συγκέντρωση την Κυριακή 18 του Σεπτέμβρη, στα Κρέστενα, στις 7 το βράδυ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ