Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Πατώντας σε δυο βάρκες...

Ζήτησε συνεργασία από το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της «Ολυμπιακής»

Περισσότερη κρατική παρέμβαση και λιγότερη ιδιωτική πρωτοβουλία ζήτησε από την κυβέρνηση της ΝΔ ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να δημιουργήσει αυταπάτες στον εργαζόμενο λαό ότι μπορεί να δει καλύτερες μέρες με μία πολιτική που να πατάει σε δύο βάρκες. Εριξε μερικά κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια, την ανεργία και το μολυσμένο περιβάλλον της πολύπαθης Θεσσαλονίκης των ξεριζωμένων και των ταλαιπωρημένων εργατικών οικογενειών, και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν για μία «κρατική» «Ολυμπιακή Αεροπορία», λες και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πολιτική ευθύνη για το σημερινό ξεπούλημα της «Ολυμπιακής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρομοίασε με την πολιτική Μπους την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη εφαρμογή της δήθεν δίκαιης ευρωπαϊκής κοινοτικής νομοθεσίας για την «Ολυμπιακή Αεροπορία», προσπαθώντας να αποκρύψει το βαθύ αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ. Ακόμα, εγκάλεσε την ελληνική αστική τάξη, που μεταφέρει τις επιχειρήσεις της σε άλλες χώρες, όπου υπάρχουν πιο φτηνά εργατικά χέρια. Ενώ επιδόθηκε σε επαναστατικές κορόνες, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει το ενδιαφέρον της νεολαίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, προσπάθησε να αποφύγει το σκόπελο, δίνοντας διπλωματική απάντηση του τύπου: «Αν τηρεί τις προδιαγραφές, να μπει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ