Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Παναγιώτη Κοσιώνη
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (Του απεσταλμένου μας Σωτήρη ΖΩΤΟΥ).--
Με ελλιπές μόνιμο προσωπικό καλούνται τα νοσοκομεία του Μεσολογγίου και του Αγρινίου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Αυτή είναι η βασική διαπίστωση του κλιμακίου του ΚΚΕ που περιόδευσε στα παραπάνω νοσοκομεία με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Παναγιώτη Κοσιώνη. Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και εκπροσώπους των εργαζομένων.
Στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, του οποίου έγινε η μετεγκατάσταση εδώ και τέσσερα χρόνια, η παλιά οργανική σύνθεση του προσωπικού υπολείπεται κατά 44 θέσεις. Την ίδια στιγμή, όπως επισήμαιναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι ασθενείς στο νοσοκομείο το 2003 από 16.000 χιλιάδες διπλασιάστηκαν το 2004. Και οι ανάγκες των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας αυξήθηκαν κατά 90% από τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δε στελεχώνεται, ενώ η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί χάρη στην υπερεργασία, καθώς οφείλονται 100 ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό. Οι κλίνες - σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου - αυξήθηκαν από 80 σε 140 αλλά το προσωπικό παρέμεινε το ίδιο.
Με αναντίστοιχο προς τη σοβαρότητά του τρόπο αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της καθίζησης στο νοσοκομείο που εμφανίστηκε απ' την περίοδο της κατασκευής του.
Ο Π. Κοσιώνης σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Οι προβλέψεις που κάναμε για το χώρο της Υγείας επιβεβαιώνονται. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, με επιπτώσεις και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αλλά και του λαού».
Στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, οι εργαζόμενοι στάθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου και τα παιχνίδια που κρύβονται μέσα από την ανάθεση του έργου στην ΕΡΓΑΣ. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη για αναγνώριση ως βαρέος και ανθυγιεινού του επαγγέλματος του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναφέρθηκαν και στις αμοιβές υπερωριακής απασχόλησης που οφείλονται στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Ζήτησαν τη συμβολή και συμπαράσταση του ΚΚΕ με κάθε τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων τους.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, σημείωσε: «Μετά το 1985 παρατηρήθηκε μια μεγάλη στροφή του επενδυτικού κεφαλαίου και στο χώρο της Υγείας. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είχαν ως σκοπό το σακάτεμα και την αποδόμηση του λεγόμενου κράτους πρόνοιας. Στην Ελλάδα έχει γίνει τεράστιο σπρώξιμο των ιδιωτών και δείχνει ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα επιδεινώσει την κατάσταση». Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, όπως ανέφερε ο βουλευτής, το 47% των δαπανών για την Υγεία είναι από τις τσέπες του εργαζόμενου.