Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Yπερασπίzει τα δικαιώματα των σπουδαστών

Με κατάθεση ψυχής, εκθέσεις βιβλίου, σκίτσου, αλλά και με τραγούδια, θέλησαν, εκτός από το να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να κάνουν ευρύτερα γνωστές στους σπουδαστές ιδιωτικών σχολών και όχι μόνο, τις θέσεις και τους τρόπους δράσης τους. Ολα αυτά στο 3ο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ).

Αναφερόμενος στη δημιουργία του Συλλόγου, ο Νίκος Σφαντός, πρόεδρος του ΣΥΣΠΙΣ, υπογράμμισε ότι συγκροτήθηκε μέσα από τα προβλήματα που υπάρχουν στις ιδιωτικές σχολές. «Αναδείχτηκε η ανάγκη για συλλογική οργάνωση και δράση. Το κατά πόσο ο Σύλλογος θα πάρει σάρκα και οστά θα εξαρτηθεί από τη δουλιά του καθενός μας», κατέληξε.

Για τη νέα αύξηση, κατά 2,5%, στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολών, η Ελένη Τάση, αντιπρόεδρος του ΣΥΣΠΙΣ, τόνισε πως «οι σχολάρχες ήδη κερδίζουν πάρα πολλά λεφτά, αφού έχουν εξασφαλίσει πλήρη ελευθερία από το κράτος. Φέτος, για άλλη μια χρονιά, αυξάνονται τα ήδη υπέρογκα δίδακτρα, τη στιγμή που οι μισθοί των γονιών μας παραμένουν καθηλωμένοι». Και συνέχισε: «Ηδη ανάμεσα στους σπουδαστές υπάρχει αγανάκτηση, καθώς συνειδητοποιούν το πόσο ακριβά πληρώνεται η "δωρεάν" παιδεία και η θέληση για επαγγελματική διέξοδο. Ο Σύλλογος θα εντείνει τους αγώνες του, επιμένοντας στο αίτημα για πάγωμα των διδάκτρων».

Το ραντεβού ανανεώθηκε, με την υπόσχεση ο ΣΥΣΠΙΣ να είναι ακόμα πιο μαχητικός, ικανός να υπερασπίσει τα δικαιώματα των σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ