Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στρατιωτικά εμβατήρια!

Με μπροστάρηδες το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι απέκλεισαν και τις τέσσερις εισόδους του «Πράκτικερ» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η προσπάθεια μηχανισμών της εργοδοσίας να οξύνουν τα πνεύματα και να πυροδοτήσουν επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και εργαζόμενους που πήγαν στο κατάστημα για τα ψώνια τους, δεν πέρασε. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιες μεμονωμένες, τυχαίες (;) περιπτώσεις θερμόαιμων.

Και στο «Καρφούρ» της Ευκαρπίας οι εργαζόμενοι έκλεισαν το κατάστημα από τις 5.30 το απόγευμα στήνοντας μπλόκα σε όλες τις εισόδους του εμπορικού κέντρου. Και εκεί στην πλειοψηφία τους οι πελάτες έφευγαν δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εμποροϋπαλλήλων.

Αλγεινή ήταν η εντύπωση που προκάλεσε η επιλογή της επιχείρησης να «σβήσει» τη φωνή του Σωματείου που καλούσε σε πανεργατικό ξεσηκωμό, βάζοντας τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και διάφορα στρατιωτικά εμβατήρια να ακούγονται στη διαπασών από τα ηχεία του εμπορικού κέντρου! Η εργοδοσία προσπάθησε, από τη μια, να πείσει για την ...ελληνικότητά της (σάμπως το κεφάλαιο να έχει πατρίδα) και, από την άλλη, έδειξε και με αυτό τον τρόπο τι χώρους δουλιάς οραματίζεται: Με πειθήνιους εργαζόμενους, στρατιωτάκια στις εντολές των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ