Κυριακή 28 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας

Ο Τούρκος GM Σουάτ Αταλίκ οδηγούσε τη σκακιστική κούρσα στο 14ο Ανοιχτό Διεθνές τουρνουά της Καβάλας

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας Αντρών στην 36η Σκακιστική Ολυμπιάδα στην Ισπανία (11η θέση σε συμμετοχή 129 Εθνικών Ομάδων), μια νέα, ιστορικής σημασίας επιτυχία έρχεται να προστεθεί μετά την κατάκτηση της 3ης - 4ης θέσης της Εθνικής Ελλάδας στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η τελική κατάταξη (ήδη έχουμε αναφερθεί σε άλλα φύλλα πριν ολοκληρωθεί το Πανευρωπαϊκό), βρίσκει την Εθνική μας ομάδα να χάνει οριακά το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση από τη Γαλλία που είχε νικήσει στον τελευταίο γύρο τη Σερβία 3,5 - 0,5, ενώ εμείς είχαμε νικήσει τη Γεωργία με 2,5 - 1,5! Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς έφθασαν οι σκακιστές μας σε αυτή τη νέα διεθνή επιτυχία: Νίκησε το Βέλγιο 3-1, την Κροατία 2,5 - 1,5, την Ελβετία 3,5 - 0,5 (!), τη Ρουμανία 3-1 και την Γεωργία 2,5 - 1,5. Ισοπαλίες 2-2 με τις πολύ ισχυρές Βουλγαρία, Λιθουανία και Ολλανδία, ενώ έχασε στον 3ο γύρο με 3-1 από το Αζερμπαϊτζάν.

Πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο πήρε η Ολλανδία με 15 β., 2η θέση το Ισραήλ και αργυρό μετάλλιο 14 β. 3η θέση η Γαλλία και χάλκινο μετάλλιο και 4η θέση η Ελλάδα με 13 βαθμούς. Πρωταγωνιστές της ελληνικής επιτυχίας ήταν οι GM Κοτρωνιάς, Παπαϊωάννου, Μπανίκας (πήρε αργυρό μετάλλιο στην τρίτη σκακιέρα), Χαλκιάς και Δημ. Μαστροβασίλης.

  • Με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες είχε προηγηθεί ο Τούρκος Σ. Αταλίκ (Βοσνία, Ερζεγοβίνη 2561), στο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας, ενώ το Παράλληλο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας διεκδικούσαν οι Χαλκιάς, Μπανίκας, Σκέμπρης και Καραγιάννης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ