Κυριακή 14 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ο λαός να αντιπαλέψει τα σχέδια ξεπουλήματος

Τον περασμένο Απρίλη με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που πλέον έχει γίνει νόμος, η ΚΟΑ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της υπογράμμιζε: «Η κυβέρνηση αποδείχνει για μια ακόμα φορά ότι υπηρετεί με ευλάβεια τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Σοβαρές ευθύνες έχει και το ΠΑΣΟΚ, που προετοίμασε την εκχώρηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, προώθησε ως κυβέρνηση και στηρίζει ως "αντιπολίτευση" την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και εμπορευματοποίησης των πάντων».

Οπως τόνιζε τότε η ανακοίνωση, «το ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης ή εκχώρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με οποιοδήποτε πρόσχημα σε ιδιώτες επιχειρηματίες, εκφράζει και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο την αντίθεσή του και καλεί το λαό, την εργατική τάξη, τους μαζικούς φορείς να αντιπαλέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να αγωνιστούν για:

  • Να παραμείνουν αυτές κρατική περιουσία
  • Να αναλάβει το κράτος το κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους
  • Να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού και της νεολαίας με δωρεάν χρήση, για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού μέσα από κρατικό σχεδιασμό με τη συμμετοχή των μαζικών λαϊκών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης είναι η συνολική και συλλογική σύγκρουση και ρήξη με αυτή την πολιτική, είναι η λαϊκή αντεπίθεση που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική και τους φορείς της».

Πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε ότι τα σχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν επικροτήσει τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ), στα προεδρεία των οποίων συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ