Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, στην Ακρόπολη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τους φιλειρηνιστές, με αφορμή τα εξήντα χρόνια από το ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, να καταδικάσουν και τα σημερινά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών

Από την περσινή εκδήλωση στην Ακρόπολη
Από την περσινή εκδήλωση στην Ακρόπολη
Στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. Σκοπός να τιμηθούν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος και να καταδικαστούν τα εγκλήματα που διαπράττουν μέχρι και σήμερα οι ιμπεριαλιστές, εναντίον της ανθρωπότητας. Αλλωστε την επομένη, 9 Αυγούστου, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς κι ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε λήξει. Ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η ΕΕΔΥΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, 60 χρόνια μετά, ο ιμπεριαλισμός, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ επιδεικνύουν το ίδιο και χειρότερο δολοφονικό πρόσωπο: Κατοχή σε Ιράκ και Αφγανιστάν, γενοκτονία στην Παλαιστίνη, τρομοκρατία και δολοφονίες σε βάρος κρατών - λαών με πρόσχημα την... τρομοκρατία, προκειμένου να προωθήσουν τα οικονομικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα.

Η ΕΕΔΥΕ αναφέρεται και στα πρόσφατα χτυπήματα στο Λονδίνο, υπογραμμίζοντας ότι τα αθώα θύματα από τις εκρήξεις αυτές προστίθενται στη μεγάλη στρατιά των θυμάτων του ιμπεριαλισμού. Επίσης ότι τα νέα «αντιτρομοκρατικά μέτρα» ήταν έτοιμα από καιρό. Το χτύπημα στο Λονδίνο ήταν απλά πρόσχημα, όπως τα αντίστοιχα σε Ν. Υόρκη, Μαδρίτη κι αλλού.

Προσθέτει ότι οι ιμπεριαλιστές, καλλιεργώντας την «τρομοϋστερία», ενισχύουν την αστυνομοκρατία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ισοπεδώνουν δικαιώματα, κατακτήσεις και ελευθερίες, διευρύνουν το κατασκοπευτικό «Εσελον» και στρατιωτικοποιούν το Διάστημα, «νομιμοποιούν» τις κάμερες - χαφιέδες. Συμπληρώνει δε ότι πίσω από την «τρομοκρατία» κρύβουν την ένταση της εκμετάλλευσης, το λυσσαλέο ανταγωνισμό για τους ενεργειακούς πόρους και το μοίρασμα των αγορών.

Σήμερα στα Χανιά

Σήμερα, στις 20.00 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων πραγματοποιεί ανάλογη εκδήλωση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας της πόλης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει έντεχνη μουσική από ερασιτεχνικό λαϊκό μουσικό συγκρότημα, πολιτική ομιλία από την αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου και προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Το ξέσπασμα».

Την Τρίτη σε Θεσσαλονίκη

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, με αφορμή τη μαύρη επέτειο οργανώνει και η ΕΔΥΕ Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 9 Αυγούστου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η ΕΔΥΕΘ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση και να στείλει ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Να δυναμώσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν τους λαούς.

Τα θύματα του Ιμπεριαλιστικού Ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τιμά και το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ.

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση. Να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας με το υπόλοιπο φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που ευθυνόταν και ευθύνεται για τα βάσανα και τους καημούς των λαών. Καλούμε τους συνταξιούχους να τιμήσουν τους νεκρούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι συμμετέχοντας στην εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου.

... και στην Καβάλα

Επίσης την Τρίτη, στις 8:30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει συγκέντρωση στο λιμάνι, απέναντι από το Λιμεναρχείο. Θα ακολουθήσει πορεία - λαμπαδηφορία στους παραλιακούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ