Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανεβάζει στροφές το ταξικό κίνημα

Οι καθημερινές παρεμβάσεις στους χώρους δουλιάς θα κορυφωθούν με το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 10 του Σεπτέμβρη και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη στην Αθήνα

Από την περσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ
Από την περσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, με πολύτιμο εφόδιο τη δυναμική που δημιούργησαν οι προηγούμενες επιτυχημένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στην κατεύθυνση αυτή συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για να συγκεκριμενοποιήσει τα αγωνιστικά βήματα του επόμενου διαστήματος.

Η καθημερινή παρέμβαση στους χώρους δουλιάς, με εξορμήσεις και περιοδείες, θα κορυφωθεί με τις εκδηλώσεις και το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 10 του Σεπτέμβρη με αφορμή τη ΔΕΘ, ενάντια στην πολιτική που χτυπά το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, αυξάνει την ανεργία και τις απολύσεις, συρρικνώνει και καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Σταθμό στη δράση των ταξικών δυνάμεων θα αποτελέσει η διοργάνωση από το ΠΑΜΕ πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα τον Οκτώβρη, με στόχο να εκφραστεί μαζικά η καθολική αντίθεση της εργατικής τάξης στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και να δοθεί το σύνθημα για την ακόμα μεγαλύτερη πολιτικοποίηση του αγώνα των συνδικάτων.

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι, χώρος ο οποίος έχει συνδεθεί με τους μεγαλειώδεις αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού της πόλης. Μία μέρα πριν, στις 9 του Σεπτέμβρη, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ για το 2006, ενώ στο πλαίσιο των αγωνιστικών παρεμβάσεων στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση βαλκανικών Συνδικάτων. Την ίδια περίοδο το ΠΑΜΕ προετοιμάζει και συνάντηση στη Μυτιλήνη με Συνδικάτα της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο της πλούσιας διεθνιστικής δράσης του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Νέων του Μετώπου, με τη συμμετοχή δεκάδων νέων εργαζομένων, θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Βενεζουέλα, με στόχο να αναδείξει την κοινή αιτία των προβλημάτων που βιώνει η εργατική νεολαία παγκόσμια. Να προβάλει έναν άλλο δρόμο για το μέλλον της νεολαίας, το δρόμο της ταξικής πάλης και της ταξικής σύγκρουσης, της εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Στη χτεσινή Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τόσο στην κεντρική εισήγηση όσο και στις τοποθετήσεις των μελών της Γραμματείας τονίστηκε ότι η απεργία που έγινε στις 26 του Ιούλη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας ήταν επιτυχείς. Η μεγάλη συμμετοχή, δεδομένων των συνθηκών, στις συγκεντρώσεις αναδεικνύει ότι ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων έχει αντιληφθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και πως μόνη απάντηση σε αυτή την επίθεση αποτελεί η σύγκρουση και ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. Επίσης, η συμμετοχή αποτελεί ένα ακόμα σκαλί, μια βάση, για τη συνέχιση και ένταση της δράσης των ταξικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα. Τέλος, έγινε αναφορά στις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του ΙΚΑ, τους οικονομικούς μετανάστες και τους οδηγούς των φορτηγών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική έναρξη των λαϊκών κινητοποιήσεων(2006-09-07 00:00:00.0)
Κορυφαίος σταθμός οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ(2006-08-25 00:00:00.0)
Εκδήλωση αλληλεγγύης στη ΛΔ της Κορέας(2005-06-23 00:00:00.0)
Σύσκεψη ΠΑΜΕ(2004-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ