Σε τέσσερις νέες απολύσεις εργαζομένων από το γραφείο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, προχώρησε χτες η διοίκηση της εφημερίδας «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ».
Την αυταρχική, αντεργατική συμπεριφορά της εταιρίας και ιδιαίτερα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, Π. Αντωνόπουλου, καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς και της ΠΟΕΣΥ.
Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, φτάνοντας τις οχτώ. Από την άλλη η διοίκηση του συγκροτήματος, αθετώντας τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στη μισθοδοσία των εργαζομένων, να τους καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα και να τηρηθούν πλήρως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εξακολουθεί να θυσιάζει δημοσιογράφους στο βωμό της δικής της αδυναμίας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους αρμόδιους υπουργούς και τις Επιθεωρήσεις Εργασίας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, να παρέμβουν για να περιφρουρήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης του πολίτη και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας με άμεση ανάκληση των απολύσεων. Παράλληλα, η ΠΟΕΣΥ απαιτεί τη συμμόρφωση της διοίκησης της εφημερίδας προς τη νομιμότητα και την ανάκληση των απολύσεων που είναι παράνομες και καταχρηστικές.